A diaszpórában élők szavazataira is szükség van

A vasárnapi romániai parlamenti választáson való részvételre és az RMDSZ támogatására kéri a nem Románia területén élő erdélyi magyarokat Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a közösségi oldalán közzétett üzenetében.

Semjén Zsolt azt kérte, hogy a Magyarországon, illetve a világ egyéb pontjain élő erdélyi magyarok, érvényes román okmányaikkal  – személyigazolvány, útlevél – menjenek el választani és adják le szavazatukat az RMDSZ-re, hogy „Romániában, Erdélyben a magyarság meghatározó erő maradhasson, és a magyar értékek és érdekek védelmezője lehessen”. 

Kiemelte: nemcsak Románián belül fognak voksolni, hanem sok százezer, akár milliós nagyságrendben a diaszpórából is.

Ha a diaszpórából nem érkeznek szavazatok, akkor nehéz helyzetbe kerülhet a magyar képviselet Bukarestben – mutatott rá a miniszterelnök-helyettes.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes látható az éves meghallgatásán az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának ülésén az Országházban, a koronavírus-járvány előtt használt képviselői (régebben alsóházinak nevezett) ülésteremben 2020. november 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre