Megvannak az idei Prima Primissima díjasok

A járványhelyzet miatt, rendhagyó módon tíz társadalmilag kiemelten hasznos, ám a világjárvány miatt hátrányos helyzetbe került szervezet kapta meg idén a Prima Primissima Alapítvány díjait és az azokkal járó 20-20 millió forintos jutalmat.

Az elismerést 2020-ban az Autizmus Alapítvány, az Értelmi Fogyatékosok Fejlődését Szolgáló Magyar Down Alapítvány, az Együtt az Autistákért Alapítvány, az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége, a Gyermekleukémia Alapítvány, a KézenFogva Alapítvány, a Magyar Hospice Alapítvány, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány, valamint a Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért nyerte el

– jelentette be a pénteki online eredményhirdetésen Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja.

Balogh Gabriella emlékeztetett arra, hogy a Prima Primissima Díjat tizennyolc évvel ezelőtt Demján Sándor alapította, majd tőle tíz év után Csányi Sándor vette át a díj finanszírozását.

Az alapítvány által tavasszal kiküldött jelölési felkérésekre több mint 600 jelölés érkezett be – ezeket 2021-ben fogják figyelembe venni -, ám szembe kellett nézni azzal, hogy a díjátadót a megszokott formában ebben az évben nem lehet megtartani – idézte fel.

Balogh Gabriella elmondása szerint ezért nyáron újra felkeresték a jelölőket, olyan szervezeteket keresve, amelyek a valamilyen hátrányos helyzetbe kerültek a világjárvány miatt. Végül több mint 200 szervezetre kaptak javaslatot, ezek közül választották ki azt a tízet, amelyek munkájára a járványhelyzet idején a legnagyobb szükség van.

Balogh Gabriella elmondta azt is, hogy idén változott a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának összetétele: Baán László és Dávid Ferenc helyét Kodolányi Gyula író és Freund Tamás agykutató, a Magyar Tudomány Akadémia elnöke vette át.

 

(MTI)

Kiemelt képünk forrása: primaprimissima.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre