A Vasárnap.hu szerzője is ott van a Média a Családért díj idei közönségdíjasai között

Január 15-éig lehet szavazni a magyarországi és a külhoni Média a Családért díj idei közönségdíjasaira – köztük a Vasárnap.hu Családháló-rovatának vezető munkatársára, Raj-Czefernek Lénára, aki A pornóipar fogyasztóvá szeretné nevelni gyermekeinket című írásával érdemelte ki a szakma és az olvasók figyelmét. 

A 2007-ben alapított Média a Családért díj olyan magas szakmai színvonalat képviselő, nyomtatásban és online felületen megjelenő cikkeket, rádió- és televízióműsorokat jutalmaz, melyek célja nem csupán az olvasottság, hallgatottság vagy nézettség növelése, hanem elsődlegesen az érdemi információ és segítség nyújtása a családok számára az őket érintő nehézségekben.

Ebben a munkában a 2020-as év fordulópont volt. „Meg kellett birkóznunk az ismeretlennel, a bizonytalansággal, a mindennapi aggodalommal. Újra kellett tanulnunk, hogy mi a legfontosabb. Megértettünk, hogy újra, igazán meg kell szeretnünk és becsülnünk, ami a miénk. Új értelmet nyert a család is. A Média a Családért-díj ezeknek az új felismeréseknek a kifejezése. Azokat a történeteket tünteti ki, amelyek a leghatékonyabb hétköznapi ’vakcináink’. Megvédenek, erőt adnak, biztonságot nyújtanak és utat mutatnak” – összegez dr. Aczél Petra, a Média a Családért Alapítvány elnöke.

A megjelenéseket havonta szemlézik az anyaországban – és 2016 óta a határon túli, magyarok lakta területeken is. A magyarországi és a külhoni szakmai zsűri által havonta kiválasztott egy-egy jelöltet a Képmás magazinban, az alapítvány weboldalán és Facebook-oldalán is bemutatják. A közönség mindkét kategóriában akár több jelöltre is leadhatja szavazatát a mediaacsaladert.hu oldalon.


Raj-Czefernek Léna, a Vasárnap.hu Családháló-rovatának vezető munkatársa A pornóipar fogyasztóvá szeretné nevelni gyermekeinket című írására itt lehet szavazni.

Raj-Czefernek Léna magyar-angol szakon végzett, 2007 óta újságíró. Három kisgyerek édesanyja.


Az idei jelöltek sokféle műfajban és megközelítésben foglalkoznak a családdal: téma például az egyszülős család, a testvér érkezése, a halál, az örökbefogadás, a látássérült családok és az otthonoktatás vagy a pornó hatása a gyerekek lelki fejlődésére.

„A Média a Családért-díj fontos értéket képvisel. Egyrészt inspiráló példákat ismerhetünk meg a pályázati anyagokon keresztül, másrészt ösztönözhetjük a média munkatársait arra, hogy ezzel a gondolatkörrel foglalkozzanak. Nem feketén-fehéren, nem idealizált módon szeretnénk látni/láttatni a családot, hanem a téma teljes összetettségében, ahogy a cégünknél is igyekszünk bemutatni azt, hogy hogyan változtatja meg a családok életét a digitalizáció” – mondja Kutas István, a Magyar Telekom kommunikációs igazgatója, a díj főtámogatójának képviseletében.

Az eredményhirdetésre 2021. január 31-ig kerül sor. A két szakmai fődíj összege idén 1-1 millió forint, míg a közönségszavazás győztese a Kolping Hotel vendégszeretetét élvezheti családjával. A külhoni Média a Családért-díj a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával valósul meg.

A díj megalapítása óta összesen százkilenc újságíró részesült e szakmai elismerésben.

Iratkozzon fel hírlevelünkre