Egy német szobrász ingyen hozná helyre a lefejezett Mária-szobrot

A „babadoktor” néven is ismert művész-restaurátor vállalta, hogy ingyen helyrehozza a straubingi jezsuita templom lefejezett Szűz Mária-szobrát – adta hírül a Catholic News Agency.

A babák, szent figurák és szobrok restaurálásával foglalkozó, egyébként orvos végzettségű Marcel Offermannt megindították az október 22-én történt németországi templomrongálások. Az ACI Stampának adott november 27-i nyilatkozatában kijelentette: mivel egyébként is ezzel keresi a kenyerét, úgy döntött, a jezsuiták szobrát szeretné ingyen helyreállítani.

A Neussban élő művész az októberi események után gyakorlatilag azonnal felkereste a straubingi Szent János-templom plébánosát. „Azóta folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. A plébános úr nagyon megkönnyebbültnek tűnt, mikor felajánlottam a szobor restaurálását” – emlékezett vissza Offermann.

A katolikus szobrász egyébként sürgősségi osztályon dolgozik, és mostanában erősen megterheli a Covid-19-cel folytatott napi küzdelem. Mikor erről kérdezték, elmondta:

„A »babaklinikámban« több mint 20 éven át szent figurákat és betlehemes szobrokat restauráltam, javítottam a cologne-i és még távolabbi egyházmegyék számára.

Szóval ez számomra lelkiismereti ügy.”

A művész úgy tervezi, hogy a karácsonyi ünnepek alatt foglalkozik majd a szoborral, hogy az az új esztendőre már ismét a templom díszévé válhasson.

A keresztények, különösképpen a katolikusok ellen elkövetett gyűlöletcselekedetek egyre szaporodnak Európában; 2019 során több mint 500 ilyen esetet rögzítettek a kontinensen.

November 26-án Velencében is lefejeztek egy Szűz Mária-szobrot. A helyi plébánia december 8-ára hívta össze a hívek közösségét, hogy rózsafüzért imádkozzanak a Szűzanyát ábrázoló alkotásnál.

 

A németországi helyzettel kapcsolatos további cikkeinket ide kattintva olvashatják

 

Kiemelt képünk forrása: Catholic News Agency

Iratkozzon fel hírlevelünkre