Reményt adnak a felső-krisztinavárosi fiatalok

Az idén 30 éves Felső-krisztinavárosi Gitáros Együttes (FeGE) úgy tervezte, hogy egy nagy koncerttel ad hálát a generációkon átívelő könnyűzenei szolgálatért. A koronavírus-járvány miatt azonban erre nem kerülhetett sor. A zenekar tagjai ennek ellenére feladatuknak látták, hogy egy koncertfilmmel öntsenek reménységet a közösség elszigetelt, csüggedő tagjainak lelkébe!

„A 2020-as esztendő mindannyiunk számára kihívásokkal teli év volt. Mi, a Felső-krisztinavárosi Gitáros Együttes jelenlegi tagsága sem így terveztük ezt az évet, fennállásunk 30. évfordulóját. Ezen az ünnepen egy nagy koncert keretén belül szerettünk volna hálát adni az elmúlt három évtizedért. Ezt most, a járványhelyzet miatt nem tehettük meg, ugyanakkor felelősségünknek éreztük, hogy reményt adjunk azoknak akik most erre legjobban rászorulnak. Így születhetett meg a »Reményteljes jövőt adok Nektek« című koncertfilm” – nyilatkozták a FeGE jelenlegi vezetői.

„Egy kerek évforduló mindig különleges” – nyilatkozta a lapunknak adott korábbi interjúban Hernády Balázs kórusvezető. Hozzátette: „Az Úr tartott meg bennünket ebben a szolgálatban. Ez a legfontosabb.”

A koncertfelvétel pontosan előadott és szépen fényképezett darabjaira a koronát Pákozdi István plébános atya szavai teszik fel, aki  Jeremiás próféta könyvéből idézi a reménységet és bátorítást adó mondatokat: „Hiszen tudom, milyen terveket gondoltam el felőletek – mondja az Úr; ezek a tervek a békére vonatkoznak, nem a pusztulásra, mert reménységgel teli jövőt szánok nektek.”

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásunk:

Az istendicséret híddá lett a generációk között

Kiemelt képünkön: a FeGE koncertfilmjének részlete

Iratkozzon fel hírlevelünkre