Battle Belongs – Phil Wickham dala a dicsőítés erejéről

„Ha Isten velünk, ki ellenünk?” – fogalmazza meg az evangéliumi üzenetet Phil Wickham Battle Belongs című, ősszel debütált dalában. A szám háttere minden bizonnyal reagál a minket körülvevő, nem megszokott életkörülményekre, a járványra és arra a szellemi küzdelemre, amelyben Isten az, aki legyőzi a félelmeinket, és megakadályozza az ellenség minden cselvetését. Nekünk egyetlen feladatunk marad, térden állni, karjainkat az ég felé emelni, és dicsőíteni Istent az ő örökkévaló irgalmáért.

Keresztény életünk valóságos szellemi harcot jelent. Meg kell küzdenünk a saját félelmeinkkel, amelyek folyamatosan elnehezítenék a szívünket. Sokszor csak a keresztet látjuk, miközben Isten már látja az üres sírt. A szenvedéseink közepette nem vesszük észre, hogy a kereszt vállalásán át vezető út a legnagyobb boldogság és élet felé vezet bennünket.

Isten a reménység útját járta be előttünk. A kereszten elszenvedett áldozata a legnagyobb dicsőítés és engedelmesség volt az Atya iránt. A halál azonban nem győzte le az értünk mindent odaadó Fiút, aki örök tettével megmutatta a győzelmet: az üres sírt.

Ezért Isten a mi legerősebb védelmünk, aki előttünk jár. Senki nem győzhet le bennünket, ha vele vagyunk. „Ha harcolunk, azt a térdeinken tesszük majd, kezeinket a magasba emelve. Ó, Istenünk, a győzelmet azonban te szerzed meg számunkra. Ezért minden félelmünket letehetjük a lábaidhoz. És dicséretet zenghetünk az éjszaka sötétjében” – bátorít a keresztény reménység el nem múló üzenetével Phil Wickham égi erőtől duzzadó éneke.

A kaliforniai énekes már 13 évesen gyülekezeti ifjúsági csoportjának dicsőítéseit vezette. Egész családja, szülei, testvérei is kiveszik a részüket a dicsőítés szolgálatából. Ők voltak azok, akik arra biztatták Philt, hogy teljes idejét áldozza a könnyűzenei dicsőítésnek. Azóta jó pár zenei albumot megjelentetett, köztük egy karácsonyi dalokat tartalmazót is.

Az új, Single című lemeze hátteréről az előadó így nyilatkozott: „Az egyik kedvenc történetem az egész Szentírásban a Krónikák második könyvének huszadik fejezetéből származik. Ez egy hatalmas hadseregnek a történetét beszéli el, amely Isten népe ellen vonult fel. Amikor a választott nép és királya, Jehosafát értesül az ellenséges haderőről, megriad és félni kezd. Szorongatott helyzetükben Istenhez fordulnak, és azt mondják neki, hogy tehetetlenek vagyunk ezzel a sereggel szemben, de a tekintetünket rád szegezzük, Istenre figyelünk. Mutasd meg, mit tegyünk. És Isten válaszol nekik. A sokaság közepette az Úr lelke leszállt egy Aszaf fiai közül való levitára, akin keresztül elhangzott az üzenet: »Ne féljetek, és ne is rettegjetek ettől a nagy sokaságtól, mert nem nektek kell ellenük harcolnotok, hanem az Istennek.« Ez olyannyira így történt, hogy

a fegyveresek helyett a dicsőítő énekeseket küldték a frontvonalba, akik ünnepi díszben dicsőítő éneket zengtek Istennek ezekkel a szavakkal: »Dicsérjétek az Urat, mert irgalma örökkévaló!«

És tudod, mi történt a másik sereggel, amikor meghallották az éneklést? Megzavarodtak, egymás ellen fordultak, és lekaszabolták a saját seregüket.

Ahogyan Isten a választott nép nevében cselekedett akkor, ugyanígy cselekszik most is az ő gyermekei nevében” – budított Phil Wickham.

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásaink:

Álljon fel az Istent imádó zenei hadsereg!

Megdicsőítjük Istent, ha beismerjük, hogy nem a saját erőnkből tisztulunk meg

A kiemelt kép forrása: Facebook, Phil Wickham hivatalos oldala

Iratkozzon fel hírlevelünkre