Református hitoktató: A gyenge egyház következménye a gyenge társadalom

Magasabb fokozatba kapcsolt a keresztényellenesség, de már nem a Közel-Keleten és Afrikában, hanem ott, ahol eddig elképzelhetetlen lett volna: Európában és Észak-Amerikában is utolérte a keresztényeket az üldözés. Mi áll mindezen esetek hátterében, van-e közös gyökerük és ha van, mi az? Miért épp a keresztények jelentik a végső megsemmisítendő célt valakik szemében? Ezekre a kérdésekre keresték többek között a választ a Hír TV Credo című műsorában.

A műsor első felében Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkára és Békés Márton történész, a Kommentár folyóirat főszerkesztője volt Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége, aki a modern kori keresztényüldözésről és az egyre inkább kibontakozó globális válság tüneteiről kérdezett.

Azbej Tristan szerint az már rossz jel, hogy neki, mint az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkárnak arról kell nyilatkoznia, hogy Európába is begyűrűzött az erőszakos keresztényellenesség. Az államtitkár hozzátette, hogy

alapvetően két eszmerendszer húzódik meg emögött: az egyik a nyugati kultúrkörbe megérkező iszlamizmus, a politikai radikalizmus, a másik pedig a keresztény civilizációt belülről bomlasztó eszmerendszer, amelyet nevezhetünk liberalizmusnak, baloldali anarchizmusnak, amely szintén pusztít és embereket támadóan erőszakossá vált.

Földi-Kovács Andrea arra is kíváncsi volt, hogy az iszlám terrorban és a baloldali anarchizmusman van-e közös pont.

Békés Márton ennek kapcsán kijelentette, hogyha valami keresztényüldözésnek tűnik, az az is.

A történész arra is felhívta fel a figyelmet, hogy az iszlámnak a közel-keleti és észak-afrikai változata más típusú emberképben gondolkozik. Ott a gyenge az meghódítandó és legázolandó. Békés Márton kiemelte, hogy ha Európa kimutatja gyengeségét az iszlám felé, az valójában felhívás nemi erőszakra.

A műsor második felében elhangzott, hogy Nyugat- és Észak-Európában lelkészek azonos nemű párokat adnak össze, homoszexuális Ádám és Éva kerül az oltárképre, templomokat kocsmává, diszkóvá alakítanak át.

Marco de Leeuw van Weenen, holland származású református hitoktatóval és Szabó Zsolt jogászprofesszorral Földi-Kovács Andrea arról is beszélgetett, hogy hova jutottak az európai keresztény egyházak, és kötelező-e igent mondani a mainstream-re.

A beszélgetés során Marco de Leeuw van Weenen kijelentette, hogy a gyenge egyház következménye a gyenge társadalom. Szabó Zsolt szerint kell nemet is mondani a korszellemre. Nem azzal tud az egyház népszerűségre szert tenni, hogy beemel olyan dolgokat, amelyek Isten törvényével nem összeegyeztethetőek – húzta alá a jogászprofesszor.

A teljes műsort itt nézheti meg.

Forrás: HírTV

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásaink:

Egy év alatt háromezer keresztényellenes támadás történt Európában

Embernyi fakeresztet döntött le egy templom tetejéről egy férfi Londonban

Lefejezés a nizzai templomban – ’sakkor mivan?!

Kiemelt képünk forrása a HírTV

Iratkozzon fel hírlevelünkre