XVI. Benedek: A társadalom kiközösíti azokat, akik ellenzik a homoszexuálisok házasságát

„Az egyház credója szerint vallott világos hitet olykor fundamentalizmusként bélyegzik meg...”

Hasonlóan erős és tűpontos megállapítások olvashatók Peter Seewald az emeritus pápáról szóló, májusban megjelent életrajzi könyvében (Benedikt XVI. Ein Leben). A kötetben Joseph Ratzinger többek között arról is beszél, hogy az egyházat egy világméretű, látszólag humanista diktatúra fenyegeti, amely erkölcsi kérdésekben egy teljesen keresztényellenes hitvallást hozott létre.

Ennek az álhumanista credónak központi eleme, hogy mindenkit ki kell közösíteni, aki az abortuszt, vagy a homoszexuális házasságot ellenzi. A felvilágosult, 21. századi értékek nevében hazánkban legutóbb Bagdy Emőkét sújtotta exkommunikáció, mert bírálni merészelte a Nagy Gender Mesekönyvet. Érdemes egy kicsit megállni és elgondolkodni, hogyan jutottunk el idáig. 

„Száz évvel ezelőtt mindenki abszurdnak tartotta volna a homoszexuális házasságról való beszédet, ma pedig társadalmilag kiközösítik, aki ellenzi”nyilatkozta XVI. Benedek. És valóban. Néhány évvel ezelőtt a szivárványos szervezetek legnagyobb sérelme még abban állt, hogy nem vonulhattak fel a fővárosok utcáin. Ma pedig már a házasságkötés, az örökbefogadás és az LMBTQ+ jogok szerves részét képezik a haladónak nevezett, nyugati országok társadalmainak.

Mint minden totalitárius rendszer, ez a szivárványszínekbe bújt diktatúra is a fiatalok lelkét igyekszik megnyerni – vagy inkább megrontani.

Ugyan ki válik transzneművé vagy meleggé egy ártatlan mesekönyv miatt? – olvashattuk a liberális véleményvezérektől, akik, mint oly sokszor, most is gúny tárgyává akarják tenni a keresztény értékrendet. Ugyanis a világszerte zajló érzékenyítő hadjáratnak köszönhetően – amelynek szerves részei a mesekönyvek és az egyéb kiadványok – a homo- és biszexuálisok, transzneműek stb. aránya a fejlett országokban jelentősen növekedett. Ezzel párhuzamosan a társadalmi elfogadottság is növekszik Kanadától Kenyáig szinte mindenhol. 

Az Egyesült Államokban az önmagukat LMBTQ+-csoportba soroló személyek száma 2012 és 2017 között – tehát röpke öt év alatt – 31 százalékkal emelkedett. Beszédes adat továbbá, hogy a legdrasztikusabb növekedés az ezredfordulós generáció esetében történt.

Az 1980-1999 között születettek körében az LMBTQ+ személyek aránya már közel duplája (8,2%) az amerikai átlagnak (4,5%).

Érdekesség, hogy a boomereknél ez a szám mindössze 2,4 százalékot mutat.  Európában Németország jár az élen, ahol egy 2016-os felmérés szerint már a lakosság 7,4 százaléka homoszexuális, leszbikus, transz vagy egyéb. Bár utóbbi szám irreálisan magasnak tűnik, és abban sem vagyok biztos, hogy ezek a statisztikák teljesen megbízhatóak lennének, az uralkodó trend így is egyértelmű.

Mivel Magyarország még kitart, mindenfelől jön az érzékenyítés. Európai Unió, civilszervezetek, NGO-k és influenszerek próbálják átmosni az általuk homofóboknak tartott magyarok agyát. A propagandát igyekeznek tudományos köntösbe bújtatni, így már nemcsak kirekesztők, de tudatlan haladásellenesek is vagyunk. Az álhumanista diktatúra is létrehozta a maga kamutudományait, amelyek közül kitüntetett szerep jut az úgynevezett gendertudománynak. Hozzátenném, hogy egykoron az eugenika vagy a dialektikus materializmus is rendkívül haladó és tudományos eszmének számított… 

XVI. Benedek prófétai módon, már 2005-ben, megválasztásának hajnalán figyelmeztette a világot arra, hogy a relativizmus diktatúrája van születőben:

„Az egyház credója szerint vallott világos hitet olykor fundamentalizmusként bélyegzik meg, míg a relativizmusra sokan mint a mai korban egyedül lehetséges magatartásformára tekintenek. A relativizmus diktatúrája van kialakulóban, amely semmit nem ismer el, ami végleges és egyedül saját akaratát és vágyát teszi meg mértéknek”.

Nem véletlen, hogy a Szentatya minden erejével próbálta visszaszorítani a homoszexuális lobbit, és többször is szóvá tette annak erőszakos vatikáni nyomulását is. Sajnos a helyzet azóta rosszabbra fordult, és egyre nyilvánvalóbb, hogy ezt a harcot bizony minden kereszténynek meg kell vívnia, még saját közösségén belül is…

 

Csernus-Ortutay Márton

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásaink: 

Hogyan akarják baloldalra navigálni az egyház hajóját?

De, Ferenc pápa sajnos tényleg azt mondta

Kiemelt képünkön: XVI. Benedek pápa köszönti a híveket, miután megérkezett utolsó általános audienciájára a vatikáni Szent Péter téren 2013. február 27-én. A pápa február 11-én bejelentette, hogy február 28-án lemond. (MTI/EPA/Michael Kappeler)

Iratkozzon fel hírlevelünkre