Orbán: Teljes mellszélességgel Ausztria polgárai mellett állunk!

Magyarország teljes mellszélességgel Ausztria mellett áll, és kész mindent megtenni, hogy közösen megmentsék Európát a terrortámadás-sorozatoktól – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán kedden közzétett videóban, az előző napi bécsi merényletre reagálva.

A kormányfő közölte: „megrendülve és feldúlva állunk most itt” az osztrák fővárost ért terrortámadás hírére. – Ahogy itt, Budapesten mondják, mi sógorok vagyunk, az önökkel szembeni támadás a velünk szembeni támadás, az önök fájdalma a mi fájdalmunk, az önök kihívásai a mi kihívásaink is – fogalmazott, hangsúlyozva, hogy Magyarország teljes mellszélességgel Ausztria polgárai mellett áll.

– Az áldozatokért imádkozunk, a családtagoknak pedig sok lelki erőt kívánunk

– tette hozzá Orbán Viktor. – Legyetek biztosak abban, kedves Sebastian, hogy mi mellettetek állunk, és mindent megteszünk, hogy sikerüljön elrettenteni a jövőbeni elkövetőket, hogy kézre kerítsétek az elkövetőket – biztosította Sebastian Kurz osztrák kancellárt a miniszterelnök.
Videóüzenetében a kormányfő sok erőt kívánt Ausztriának, kijelentve: „készen állunk arra, hogy mindent megtegyünk közösen veletek, hogy megmentsük Európát az olyan terrortámadás-sorozatoktól, amelyeket az elmúlt napokban kellett elszenvedni”.

Az osztrák belügyminiszter és a bécsi rendőrfőkapitány kedd reggeli tájékoztatása szerint négy civil halálos áldozata van a hétfő esti bécsi merényletnek, két férfi és két nő, járókelők. Egy merénylő, akit a rendőrök lelőttek, az Iszlám Állam terrorszervezet szimpatizánsa volt – közölték.

MTI

Emelkedett a bécsi terrortámadás halálos áldozatainak száma

(Kiemelt képünkön: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) az Európai Unió kétnapos csúcstalálkozójának második napi ülése előtt Brüsszelben 2020. október 16-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Iratkozzon fel hírlevelünkre!