Halld meg, magyar nemzet: egyedül Jézus tesz szabaddá – Csiszér László a Vasárnapnak

A szabadság a megismert, befogadott, megélt Igazság gyümölcse.

Csiszér László katolikus dicsőítő zenész szolgálat közben.

Az erdélyi Csíkmenaság szülötte egész életét arra tette fel, hogy Isten örömhírét vigye el az emberek szívéig. A magyar emberek magyar szívéig. Csiszér László a nemzeti ünnepünkön olyan szabadságról beszélt az általa kiválasztott, a nyilvánosság elé első alkalommal tárt ’56-os fotó üzenetéhez kapcsolódva, amelyet egyedül Istent képes megadni.

CSISZÉR LÁSZLÓ – keresztény könnyűzenész és dicsőítő

„Megismeritek az Igazságot, és az Igazság szabaddá tesz benneteket” (Jn 8,32).

Szabad nép. Nagyon mélyről tör elő belőlünk a vágy: „Szabadnak lenni!” De vajon mit jelent ez számomra? Milyen az, amikor úgy érzem, nekem mindent szabad! Vagy szabad vagyok – de mire? Milyen is igazán szabadnak lenni?

Az én személyes szabadságomnak van egy forrása, mégpedig az, hogy megismerem az Igazságot. A szabadság: gyümölcs. Annak a gyümölcse, hogy megismertem az Igazságot. Megismerni! Nem puszta ismeret – nem valami olyan, amit csak hallottam vagy olvastam valahol –, hanem megismerés.

Ez számomra azt jelenti, hogy átjárta a bensőmet, egész lényem megrendült benne. Az Igazságot megismert, bensőséges szív tud valóban szabaddá lenni. Megtapasztalja a bensőm, hogy Isten közel jön és átölel. Igazság, amikor kijelenti a szívemben: „Te vagy az én szeretett gyermekem, akiben gyönyörködöm”.

Ez Igazság, és a bennem gyönyörködő Isten ölelésében merek végre önmagam lenni. Merek az lenni, akinek Ő alkotott! Ez Igazság, ez Szabadság. Szabad vagyok arra, hogy Isten gyermeke legyek. Megismerem az Igazságot: bűneim bocsánatot nyertek. Elhangzik fölöttem is az „Én sem ítéllek el. Menj, és többé ne vétkezzél”, és e Szó szabaddá tesz.

Szabad vagyok, mert megbocsátottak nekem mindent. Minden tartozásomat elengedték ott, a kereszten, és semmi kárhoztató ítélet nincs már fölöttem! Szabad nép… Szabad vagyok Őbenne, aki meghalt értem. Szabad vagyok befogadni Isten Szeretetét. Szabad vagyok engedelmeskedni a Mester szavának. Szabad vagyok élni, szabad vagyok a jót mondani és tenni.

Egyszerűen szabad vagyok szeretni.

Szabadságra vágyunk? Először ismerjük meg az Igazságot, amely a mennyből jön, és nem emberi kitalálás! Az Ige testté lett! A szabadságom tehát a megismert, befogadott, megélt Igazság gyümölcse. Halld meg, magyar nemzet: egyedül Jézus az Igazság, és egyedül Jézus tud szabaddá tenni, minden más csak szolgaságba hajt.

Áldott szabadságot Őbenne!

***

 

(A jelen cikkben közölt kép bármilyen – akár digitális, akár nyomtatott – közlése, mind egészében, mind részleteiben kizárólag az eredeti felvétel tulajdonosának (Kemenes Tamás) előzetes írásbeli hozzájárulása birtokában engedélyezett.)

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásaink:

„Egy nép kiáltott” – soha nem látott fényképek a forradalom napjaiból

Csiszér László a Vasárnapnak: Gyönyörű Isten keresztény felekezetek közötti munkája

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre