Az igazság védelmében

Aggasztó hírek érkeznek déli határaink felől. Egyre több ember akar illegálisan hazánk földjére lépni. Többségük katonai ismeretekkel rendelkező, fiatal férfi. Valamennyien muzulmánok.

Ezt a helyzetet a magyar állam vezetői határozottan fenyegetőnek érzik, ezért intézkedéseket léptetnek életbe a tömeges törvénytelen határátlépések megakadályozására. Mindeközben Európa nyugati részén élvezik az emberek a jólét áldásait – és senki sem foglalkozik azzal, ami déli végeinknél történik.

Egy itáliai katolikus pap azonban megérzi, hogy itt valami nincs rendjén. Elkezdi járni hazája és Európa több helyszínét, hogy figyelmeztesse a művelt világot a rátörő veszély nagyságáról és realitásáról. Körútja során eljön hazánkba is, ahol telt házas fórumokat tart és konkrét segítséget kér az emberektől kontinensünk határainak megvédésére.

A nyugat-európai kormányzatok, valamint a magyar vezetéssel szemben álló hazai ellenzéki egyletek legtöbbször azzal vádolják, hogy nem elég keresztényi, hisz az érkező vendégeket szolidárisan, a felebaráti szeretet hősies gyakorlásával kellene fogadni.

Ehhez képest a páter a sokszínűség ellen van, kirekesztő, gyűlölködő és természetesen rasszista is, így igazából nem is keresztény – mondják ők.

Hiába mondja el ezerszer is, hogy az értékek, az emberi életek és a haza megvédése a leginkább keresztényi kötelességünk – ezt az őt támadók meg sem hallják. A többség viszont mellette áll, és nemcsak józan eszével tudja, hanem szívével érzi is, hogy ez a normalitás világa – és ennek a világnak a megóvása felelősségük és kötelességük.

A lelkipásztor több megbeszélést is folytat Magyarország első számú vezetőjével, akivel a kialakult helyzet értékelésében és a megoldás módjában is teljesen egyetértenek. Egyre többen gyülekeznek a józan ész zászlaja alá.

1456-ot írunk… Kapisztrán János és Hunyadi János vitézei megindulnak Nándorfehérvár felé…

Október 23-a nem csupán 500 évvel későbbi forradalmunk ünnepe, hanem Kapisztrán Szent János emléknapja is. Köszönjük, János testvér, hogy a főárammal szembe menvén életedet adtad a kereszténységért, Európáért – és értünk, magyarokért is!

 

Tarnai Richárd

 

Kiemelt képünkön a nándorfehérvári diadal, a kép fókuszában Kapisztrán Szent János. Forrás: Ismeretlen 19. századi festő

Iratkozzon fel hírlevelünkre