Új miniszter a színen: hivatalba lépett Novák Katalin

Mától családokért felelős tárca nélküli miniszterként dolgozik Novák Katalin.

A miniszter csütörtökön a Facebook-oldalán ismertette: céljai között szerepel az elmúlt tíz év eredményének, a gazdag családtámogatási rendszer minden elemének megőrzése, a családokat támogató lehetőségek további bővítése, ezen belül a saját tulajdonú otthonhoz jutás kiemelt segítése, valamint a gyermekvállalás és gyermeknevelés segítése minden gyermekre vágyó pár és gyermeket nevelő szülő esetében.

Dolgozik majd azért is, hogy a koronavírus-járvány ellenére a következő másfél évben is növeljék a családok életszínvonalát  – tette hozzá.

Novák Katalin úgy fogalmazott: „számítok az Önök további érdeklődésére, és megköszönöm, ha bizalmukkal kitüntetve támogatják a munkánkat!”. 

Korábban otthonteremtési programról és új családvédelmi akciótervről is beszélt a családokért felelős tárca nélküli miniszteri posztra jelölt Novák Katalin az Országgyűlés népjóléti bizottságában. Kinevezés előtti meghallgatásán a politikus bejelentette: minden idők legnagyobb otthonteremtési programjára készül, és az erről szóló javaslatot rövidesen a kormány elé terjeszti. A cél az, hogy az új programmal még több embert tudjanak elérni – fűzte hozzá.

Elmondta azt is, hogy egy második családvédelmi akciótervre is készülnek, ennek részleteit később fogják ismertetni.

Kitért arra is, hogy munkája során továbbra is számít a családszervezetek, az egyházak, a tudományos élet képviselőire. Az elmúlt évek szakpolitikai eredményeivel kapcsolatban példaként említette, hogy 20 százalékkal nőtt a gyermekvállalási kedv, a házasságkötések száma 43 éve nem volt ilyen magas, mint most, míg a válásoké 60 éves mélyponton van, továbbá az abortuszok száma is több mint 30 százalékkal csökkent.

Közölte, hogy fideszes képviselőtársa, az agrártárcánál most is államtitkári posztot betöltő Zsigó Róbert lesz a parlamenti államtitkára. 

MTI

A témában olvasásra ajánljuk: 

Európában Magyarország támogatja legjobban a családokat

Kiemelt képünk forrása a Facebook.

Iratkozzon fel hírlevelünkre