„Ma az EU bűnben él, de nem bűnben fogant”

Az Európai Unió (EU) és annak értékei kereszténydemokrata értékek, ezért amikor a „brüsszeli demokráciával harcolunk”, akkor mi vagyunk hűségesek az alapító atyák örökségéhez – jelentette ki a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke csütörtökön Győrben, a KDNP Önkormányzati Tanácsának üléséről tartott sajtótájékoztatón.

Semjén Zsolt kiemelte, a mostani „európai uniós bürokrácia olyan alma, amely messze elgurult az alapító atyák almafájától”. – Ma az EU bűnben él, de nem bűnben fogant – fogalmazott. – A mi küldetésünk az, hogy visszatérjünk az alapító atyák örökségéhez, a keresztény civilizációhoz, a nemzetek szuverenitásához és a család örökségéhez – tette hozzá. Leszögezte, éppen ezért

az Európai Bizottság nem főnöke a szuverén nemzetállamoknak, hanem „szolgálóleánya”, vagyis a szuverén nemzetállamok nem provinciái az EU-nak.

Az EU-t szuverén államok hozták létre, így az EU intézményei nem felettes szervei a magyar Országgyűlésnek vagy a kormánynak. – Éppen ezért az EU-s jog nem áll a nemzeti jog fölött, csak abban az esetben, ha külön cikkben szerepel vagy külön szerződésben áll – hangsúlyozta Semjén Zsolt, hozzátéve, hogy ebből kifolyólag semmifajta olyan lopakodó birodalmi jogkiterjesztést, amellyel a bizottság foglalkozik, nem fogadunk el. Hangsúlyozta, a magyar kormány minden tagja mindenkinek megadja a tiszteletet, de ugyanezt el is várja, ezért

elfogadhatatlannak nevezte, hogy Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke sértegeti a magyar nemzetet és embereket.

– A KDNP nem fogadja el azt sem, ha egy szuverén állam és az EU valamely intézménye között vita van, azt egy másik EU-s intézmény rendezze, hiszen az EU-s szerződések szerint ebben az esetben a vitát bíróság előtt kell rendezni – hangoztatta, hozzátéve, hogy ez döntő jelentőségű. Semjén Zsolt elfogadhatatlannak nevezte a kettős mércét is, amelyet Magyarországgal szemben alkalmaznak. Elmondta,

Magyarország minden létező jogállami feltételnek eleget tesz, lényegesen jobban, mint azok az országok, amelyek emberei támadják Magyarországot.

– Akkor lehet Magyarországot támadni, ha a támadással szembeni kifogást hasonló módon érvényesítik az összes olyan EU-s országgal szemben, ahol hasonló szabályozás van – tette hozzá.
A pártelnök kitért arra is, hogy a mai magyar politikai palettán a KDNP az egyetlen olyan párt, amelynek programja 1944 óta változatlan, de igazodik a kor kihívásaihoz, emellett az egyetlen párt, amelynek minden programpontja megvalósult az elmúlt évtizedekben, különösen az elmúlt tíz évben.

Simicskó István, a KDNP országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője arról beszélt, hogy a pártnak és minden képviselőjének, tagjának az a világos jövőképe, hogy a kereszténydemokráciát és a magyar államot erősítse, megvédje a családokat és a munkahelyeket. – Ebben a KDNP-s politikusokra az egész országban lehet számítani – tette hozzá. Missziós küldetésnek nevezte, hogy ezt az üzenetet folyamatosan hirdessék. Kiemelte,

látható a kereszténydemokrácia erősödése, ami mellett ki kell állni.

Seszták Oszkár, a KDNP Önkormányzati Tanácsának elnöke elmondta, az idei konferenciát a magyar önkormányzatiság 30. évfordulójához kötötték, így az előadások során visszatekintenek a múlt eseményeire és a jövő kihívásaira, különösen a koronavírus-járványra. Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP), Győr polgármestere azt emelte ki, hogy csaknem egy éve megbillent az emberek hite a győri politikusok keresztény életvitelével kapcsolatban, de most az a feladat, hogy személyes példájukkal tanúságot tegyenek amellett, hogy az a politika, amit a kormány képvisel Európában, Győrben is megállja a helyét.

MTI

(Kiemelt képünkön: Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (k) beszél, mellette Seszták Oszkár, a KDNP Önkormányzati Tanácsának elnöke (b1), Simicskó István, a KDNP parlamenti frakcióvezetője (b2) és Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP), Győr polgármestere (j) a Kereszténydemokrata Néppárt Önkormányzati Tanácsának győri ülése kapcsán tartott sajtótájékoztatón 2020. október 1-jén. Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Iratkozzon fel hírlevelünkre