Ez a vírus hülyét csinál az emberekből

Meg a tudományból. Meg úgy mindenből és mindenkiből. A politikusoknak – a zakkant állapotú egészségügy mellé – beköszönt a Covid-19 is, miközben ők nem igazán mikrobiológusok, orvosok, vagy kutatók. Megkérdezik hát az orvosokat, mikrobiológusokat, kutatókat. Aztán ők meg többnyire annyiféle választ adnak, ahányan vannak.

A helyzet az, hogy a tudomány kábé úgy téblábol a koronavírusok közt, mint kezdő homoszexuális a gőzfürdőben.

Kipróbálnak mindent – aszpirintól a nadragulyáig, hátha valamelyik gyógyítja a…, a mit is?

Igazából az a hatóanyag kéne, ami mindent gyógyít. Mert a Covid-19 az a vírus, amelyik a létező összes tünetet és kórállapotot képes kiváltani – kivéve talán azt, hogy a betegnek kaktusz nő a köldökében.

– Én tanultam járványtant, ami szerint egy járványnak van közös tünetegyüttese, de ennek a dögnek nincs! – mondja elkeseredetten háziorvos rokonom.

Mérnek lázat, de nem biztos, hogy minden fertőzött lázas lesz. Vagy lesz fejfájás, vagy nem; vagy köhög a jóember, vagy nem; vagy taknyos lesz, vagy nem; vagy fájni fog a torka, vagy nem; vagy lesz hasmenés, vagy nem; vagy két hét alatt gyógyul, vagy nem…

Ez, kérem szépen, a Vagynem-vírus, amit vagy megúszunk ép bőrrel, vagy nem.

És akkor ott vannak még a „gyógyulást” követő szövődmények: szívizombajok, szívritmuszavarok, tüdőfonnyadás, agytöppedés, hajsebesedés, orrburjánzás, szemgomba stb. No meg a garantált visszaesés mint opció. Persze az is lehet, hogy úgy átmegy rajtunk egy kártyaparti alatt, hogy észre se vesszük.

Orbán most vakargathatja a feje búbját, mert ha a koronavírusba belebukik az országlás tudománya, akkor ő lesz az, akit úgy fog letarolni a koronavírus, hogy esetleg el sem kapja.

Feldobhat egy százast, fej vagy írás? – szigeteljük a jónépet, a vírus kipurcan, de leáll a gazdaság, éhen halunk – Orbán elviheti a balhét.

B-verzió: füstöljön a kémény, forogjon a kerék, a vírus csináljon, amit akar, jó sokan meghalnak, a gyászoló rokonság az öklét rázza – Orbán meg elviheti a balhét.

Szóval én nem tudom, milyen volt Orbánnak lenni eddig, de hogy most nem jó, az tuti.

Úgy gondolom, néhány dolog eszünkbe sem jut: vajon miért olyan ez a csapás, amilyen? Miért kevés az ember tudománya hozzá? Miért kaptuk a nyakunkba? Csak úgy, csak most, csak önökért? Vajon melyik bünti a súlyosabb, a Covid-19 – amit azért többen megúsznak, mint ahányan megszenvedik,

vagy mondjuk egy 20 kilométer átmérőjű meteor becsapódása – ami garantálná az azonnali zárórát a Föld nevű hipermarketben…

A választ akkor kapjuk meg, ha feltesszük magunknak a vírussal kapcsolatban talán legfontosabb kérdést: rászolgált az emberiség – vagy nem?

Mészáros József

A szerző további írásai itt olvashatók.

Már megint jelöltet keresnek…

A Szent Korona és a szivárvány után Gobbi Hilda a soros

Kiemelt képünk forrása a Pixabay.

Iratkozzon fel hírlevelünkre