Az LMBTQ-lobbin múlhatnak a hazánknak járó uniós források

Megszokhattuk már, hogy a genderlobbinak semmi sem drága, és azt is jól tudjuk, hogy képviselőinek markában számos európai uniós politikus ott van. Most azonban szintet léphet a gátlástalanságuk és a brüsszeli politika elhajlása is. Lássuk, miről van szó pontosan!

A múlt héten az Európai Parlament éppen nem a magyar, hanem a lengyel jogállamiság ügyét tárgyalta és – talán nem meglepő módon – arra jutott, hogy az országban nincs jogállam. Ezt már megszokhattuk, az indoklás ugyanakkor egyszerre felháborító és aggasztó.

A képviselők szerint ugyanis a többi között azért nem nevezhető jogállamnak Lengyelország, mert nem intézményesíti az azonos neműek házasságát, örökbefogadását és nem lép be az Isztambuli Egyezménybe.

Ezeken kívül az indoklásba belefért az is, hogy Lengyelország nem támogatja, hogy a kisiskolások LMBTQ-felvilágosítást kapjanak.

A dolog abszurditásán jót nevethetnénk, ha nem lenne véresen komoly. Sajnos azonban az. Mégpedig azért, mert egy ideológiáról, egy szemléletről lehet vitatkozni. Vannak, akik szerint az LMBTQ-csoportoknak a többségi társadalomnál is komolyabb jogokat kell adni és vannak, akik ezt nem gondolják így, sőt, az ezért lobbizók tevékenységét kifejezetten károsnak tartják. Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy utóbbiak vannak többségben. Erről azonban egy országon belül lehet vitát folytatni, pártok képviselhetik ezt, vagy azt az álláspontot, a szavazók pedig eldöntik, hogy mivel értenek egyet. Itt viszont többről van szó. Egészen pontosan arról, hogy

az Európai Unió a jog eszközével próbálja rákényszeríteni a tagállamokat arra, hogy hajoljanak meg egy társadalmi kisebbség lobbijának akarata előtt.

Az ügy azonban ezzel nem ér véget, hiszen ha kicsit tovább lépünk és nagyobb perspektívából vizsgáljuk a folyamatokat, egy másik, ezzel párhuzamos jelenséget is látunk. Brüsszel ugyanis az uniós pénzek kifizetését is jogállamisági normákhoz kötné. Azokhoz a jogállamisági normákhoz, amelyek az előbb leírtak alapján folyamatosan alakulnak és amelyek ki vannak téve a genderlobbi tevékenységének. Ebből pedig az következik, hogy

könnyen eljuthatunk oda, hogy azért esünk el több ezer milliárd forinttól, mert nincs gendersemleges wc a nagykállói általános iskolában.

Abszurdnak hangzik, de minden ebbe az irányba mutat. Legyünk résen és ne hagyjuk, hogy ez bekövetkezzen!

Iratkozzon fel hírlevelünkre