Nyíltan uszítottak az RMDSZ szétzúzására Marosvásárhelyen

Péter Ferenc, a Maros megyei RMDSZ-szervezet elnöke, megyei tanácselnök karcosan és érthetően helyre rakta a dolgokat, miután Rareș Bogdan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) első alelnöke egy televíziós adásban arról beszélt, hogy elesik Marosvásárhely, amennyiben az RMDSZ által támogatott jelölt nyeri meg a választásokat.

Rareș Bogdan felébredt – két héttel a választások előtt eszébe jutott, hogy programot kellene hirdetni Maros megyének – írja állásfoglalásában Péter Ferenc. Az említett tévéadásra utalva úgy fogalmazott: a Nemzeti Liberális Párt (PNL) első alelnöke alattomos uszítást végez és háborús helyzetekhez igazította szóhasználatát.

A Marosvásárhely polgármesteri tisztségéért folytatott választási küzdelem tétje az, hogy száműzni tudjuk-e végleg a Dorin Florea és társai által két évtizede fenntartott korrupt rendszert,

a Maros megyei tanácselnök megválasztása során pedig az a tét, hogy megakadályozzuk Dorin Florea bukott rendszerének átmenekítését a Maros Megyei Tanácshoz – szögezte le Péter Ferenc, aki állásfoglalásában visszautasította a PNL első alelnökének kijelentését, melyben Marosvásárhely elestét emlegette, amennyiben az RMDSZ által támogatott jelölt nyeri meg a választásokat. 

„Azon vádját is a leghatározottabban visszautasítom, mely szerint az RMDSZ tönkre tenné Marosvásárhelyt, Maros megyét. Emlékeztetni szeretném, hogy az előttem lévő megyei tanácselnök PNL színekben volt megválasztva, és Dorin Florea is PNL színekben nyert mandátumot legutóbb” – folytatta az RMDSZ Maros megyei elnöke.

Emlékeztetett:

A liberális vezetés alatt egyetlen nagy projektet sem fejeztek be a megyei tanácsnál, és Florea munkája önmagáért beszél.

„A PNL az, aki tönkretette Marosvásárhelyt és Maros megyét” – fűzte hozzá –, „Rareș Bogdan azáltal, hogy az RMDSZ szétzúzására szólította fel az embereket, újra bizonyságot tett arról, hogy gyűlöli a magyarokat, és gyakorlatilag megismételte az államfő vádját, amiben idegen érdekek képviselőjének nevezte a magyarság legitim politikai képviseletét.”

Péter Ferenc mindezek miatt felszólította Cristian Chirteșt, a PNL megyei listavezetőjét és Theodora Benedeket, a PNL polgármesterjelöltjét, hogy „határolódjanak el a Ceaușescu-korszak legsötétebb nézeteinek hirdetőjétől!”

Senki ne jöjjön ide megmondani nekünk, hogy románok és magyarok miként éljünk együtt Marosvásárhelyen, Maros megyében – zárul a megyei elnök állásfoglalása.

 

Kiemelt képünkön jobbról balra Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke, Péter Ferenc, a Maros megyei önkormányzat elnöke és Tamás Sándor, a Kovászna megyei önkormányzat elnöke az első székelyföldi búzaösszeöntés ünnepén a csernátoni Haszmann Pál Múzeum udvarán 2020. augusztus 30-án. MTI/Kátai Edit

Iratkozzon fel hírlevelünkre