Legyen öröm az iskolakezdés! – Délvidéken is segít a Katolikus Karitász

Tanszerek, abécéskönyv, támogatás - könnyebben indul a tanév a kárpátaljaiak után a délvidéki rászorulóknak is.

Tanszereket és ábécéskönyvet is kaptak a délvidéki elsőosztályosok a Katolikus Karitász „Legyen öröm az iskolakezdés” mottóval indított akciójának keretében. A jószolgálati szervezet programjának és az adakozóknak köszönhetően a hátrányos helyzetű gyermekeket segítő Lurkóházak, a Szabadkai Nagycsaládos Egyesület iskolakezdői és a muzslyai elsős kisdiákok kaptak ajándékot. 

Összesen több mint 60 kisdiák vihetett haza vízfestéket, gyurmát, zsírkrétát és színes ceruzát, továbbá a Nemzetpolitikai Államtitkárságnak és a Tankönyvellátó támogatásának köszönhetően jelképes ajándékként egy magyar olvasókönyvet is az iskolakezdésre.

Összesen öt településen, Szabadkán, Muzslyán és azokon a településeken, ahol Lurkóház található, így Hajdújárásban, Dreán, Óbecsén részesültek támogatásban a rászoruló elsősök. 

A Katolikus Karitász 2017-ben kiterjesztette iskolakezdő segélyakcióját a határon túliak számára is.

A szervezet azokat az iskolásokat kívánja támogatni, akik a történelmi Magyarország területén élnek, s 100 évvel a trianoni döntés után, a szórvány magyarságban is őrzik identitásukat, ápolják a hagyományokat.

A jószándékú adományozóknak köszönhetően Kárpátalján idén több, mint 200 diák kapott iskolatáskát, tanszereket, eszközöket. 

Az akció még nem ért véget, szeptember 15-ig bárki csatlakozhat és segítheti a hátrányos helyzetű családok gyermekeinek gondtalan iskolakezdését. 

Segíteni lehet a 1356-os adományvonal hívásával (egy hívás 500,- forint támogatást jelent), online adományozással a Karitász honlapján – www.karitasz.hu – keresztül, de a Katolikus Karitász központi bankszámláján is várja az adományokat „iskolakezdés” megnevezéssel (Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008). 

Vasárnap.hu

Mintegy tízezer gyermek iskolakezdését segítené a Katolikus Karitász

 

Kiemelt képünk forrása a Katolikus Karitász.

Iratkozzon fel hírlevelünkre