Mintegy tízezer gyermek iskolakezdését segítené a Katolikus Karitász

Idén mintegy tízezer gyermek iskolakezdését szeretné segíteni a Katolikus Karitász augusztus elején indított segélyprogramjával - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

A közleményben azt írták: a segélyszervezet önkéntesei folyamatosan állítják össze a csomagokat, iskolatáskákat, tanszereket és vásárlási utalványokat.

A helyi Karitász szervezetek önkéntesei országszerte több mint 800 településen látogatják meg a rászoruló családokat és tanszerek mellett élelmiszercsomaggal, ruhával is segítik őket, enyhítve ezzel az iskolakezdés terheit. Családokat segítő munkájukat a tanév első hónapjaiban is folytatni szeretnék – tették hozzá.

Kitértek arra is, hogy az Ormánságban – ahol különösen magas az iskolai lemorzsolódás aránya – nemcsak az iskolakezdési programmal, hanem a kisszentmártoni és tésenyi “Jelenlét pontokon” is az egész tanévben igyekeznek a családok mellett állni.

Ezért heti rendszerességgel játszó- és meseklubot, különböző kézműves foglalkozásokat tartanak óvodásoknak és iskolásoknak, valamint gyógypedagógus foglalkozik azokkal a gyermekekkel, akik valamilyen tanulási nehézséggel küzdenek.

A segélyprogramhoz szeptember 15-éig várják a csatlakozókat – olvasható a Katolikus Karitász közleményében.

(MTI)

Kiemelt képünkön Várkonyi Attila (DJ Dominique) rádiós műsorvezető  a Katolikus Karitász önkéntesével pakolja az első tanszercsomagokat a Legyen öröm az iskolakezdés! elnevezésű segélyprogramjáról tartott budapesti sajtótájékoztató után. MTI/Soós Lajos

Iratkozzon fel hírlevelünkre