Libanoni testvéreikért imádkoznak a palesztin fiatalok

Mária mennybevételének ünnepe óta a Szentföld összes templomában és plébániáján vásárolható rózsafüzér, amellyel imádkozhatnak a libanoni főváros kikötőjében augusztus elején történt robbanások áldozataiért - közölte a Vatican News.

A robbanások pusztító következményei miatt rendkívül nehéz helyzetbe került libanoniak támogatására a palesztinai Keresztény ifjúsági főtitkárság „Békeüdvözlet Jeruzsálemből Bejrútba” névvel kampányt indított.

Augusztus 15-től, Mária mennybevételének ünnepétől kezdve a fiatalok, a cserkészek és az önkéntesek rózsafüzéreket árulnak és osztanak szét a Szentföld egész területén a templomokban.

A kezdeményezés nyomán keletkező összeget az érintett bejrúti hatóságoknak küldik majd el, hogy azzal a robbanás tragikus következményeivel sújtott családokat támogassák, és hogy ezáltal hozzájárulhassanak a robbanások miatt összedőlt városnegyedek újjáépítéséhez – tájékoztat a Jeruzsálemi latin pátriárkátus.

A rózsafüzérekből a Főtitkárság hivatalos Facebook oldalán keresztül (YJHP) és emailben (jecpalestine@gmail.com) is lehet vásárolni.

A palesztin fiatalok Libanonért indított kampánya Mária mennybevételének ünnepén indult. A liturgikus emléknap vigíliáján szentségimádást tartottak a Jeruzsálemi Latin Patriarchátus presbiteri tanácsa szervezésében.

Augusztus 14-én este 7 órakor a szentföldi papság, szerzetesek, szerzetesnők, valamint minden hívő közösen imádkozott a patriarchátusért és a helyi egyházért, a hívekért és a rászorulókért, hogy hittel és örömmel le tudják győzni a nehézségeket, az Úr oltalmát kérve a gonosz és a betegségek ellen.

Forrás: Vatican News

Kiemelt képünk forrása a Facebook.

Iratkozzon fel hírlevelünkre