Abortusz közben gondolta meg magát az anya – gyönyörű gyermeke született

Noha Magyarországon nincs engedélyezve, mégis nagyon könnyű az internet segítségével ehhez az egészségkárosító abortív eszközhöz jutni. Egy amerikai lányanya szívmelengető története azonban azt is megmutatja, hogy még egy látszólag vesztes helyzetből is vissza lehet fordulni.

Sok, nehéz helyzetbe kerül tinédzserhez hasonlóan regált a 17 éves amerikai Wisdom is, amikor megtudta, hogy terhes. Úgy érezte, az előtte álló ragyogó élet lehetősége hirtelen elhomályosult, ráadásul a gyermek édesapja is az abortuszt szorgalmazta. A lány szinte belebetegedett a bizonytalanságba, iskolába és dolgozni sem ment azokban a napokban, míg végül felkeresett egy abortuszklinikát, ahol megkapta a terhességmegszakításhoz szükséges első pirulát, és egy receptet az otthoni folytatáshoz.

A rendszer azonban hivatalból értesítette az édesanyát a recept felírásáról (kiskorú esetében ez az előírás), aki így értesült arról, mi zajlik éppen a lánya testében/lelkében. A rettegett konfrontáció azonban pozitív irányba indította el a történetet. Az anyuka támogatásáról biztosította a lányát, aki addig attól rettegett, ha kiderül a terhessége, el kell mennie otthonról: „Soha nem fordítanék neked hátat egy ilyen helyzetben” – fogalmazott az édesanya.

Wisdom ekkor rájött, hogy hibát követett el, majd azonnal kutakodni kezdett az interneten, hogy megtudja: visszafordítható-e még az abortusz folyamata. Így talált rá arra a segélyvonalra, amelyet éppen a hozzá hasonló helyzetben lévő édesanyáknak hoztak létre: az Abortion Pill Rescue Network forró drótjának munkatársai azonnal egy olyan egészségügyi központba irányították, ahol megfelelő ellátásban részesülhetett. Itt megtudta, hogy 24 órája van arra, hogy visszafordítsa a megkezdett beavatkozást.

„Mindenki nagyon kedves volt velem, most már szinte a családom részét képezik” – emlékezett vissza. Elmondták, hogy 24 óra áll rendelkezésre a tabletta bevétele után, amikor még visszafordítható a folyamat. Wisdom kapott egy gyógyszert (extra adag progeszteront), amelyet a terhessége első és második trimeszterében kellett szednie, és rendszeresen járhatott hozzájuk ultrahangra is. Wisdom végül idén májusban hozta világra gyermekét, egy egészséges kislányt.

Története azért is fontos, mert minden édesanyának tudnia kell, hogy van visszaút a kémiai abortuszból, amely egyébként nem csupán a baba számára lehet halálos.

Halálos mellékhatás – nem csak a babára veszélyes az abortusztabletta!

Magyarországon hivatalosan nem lehet forgalomban ilyen készítmény, ám az interneten sajnos hozzáférhető olyan tabletta, amely egészségügyi szempontból ellenőrizhetetlen és káros következményeiért senki nem vállalja a felelősséget. 

Magyarországon is létezik olyan 24 órás segélyvonal, amely válságterhesség esetén segít a kismamáknak: Budapesten és körzetében a Terhességi Tanácsadó Központ, a Dél-Dunántúlon és vonzáskörzetében az Áldott Teher Alapítvány hívható, általános tájékoztatást és segítséget pedig a valsagterhesseg.hu oldalon kaphatunk.

Forrás: Lifenews.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre