Halálos mellékhatás – nem csak a babára veszélyes az abortusztabletta!

Két olyan, abortusztablettához köthető haláleset történt nemrég, amelynek kapcsán kivizsgálást sürget az egyik legnagyobb életvédő szervezet, a Society for the Protection of Unborn Children. Az esetek csupán az otthon használható abortusztabletták engedélyezésének vizsgálata kapcsán kerültek napvilágra Angliában.

Miközben arról folyik a vita, vajon jogszerű-e a terhességmegszakításokhoz használt abortusztabletta otthoni, mindenféle orvosi ellenőrzés nélküli használata, napvilágra került egy, a gyógyszer mellékhatásaival kapcsolatos, eddig ismeretlen tényező.

A bírósági eljárás során ugyanis fény derült két halálesetre, amely közvetlenül összefüggésbe hozható a terhességmegszakítást előidéző, a babát abortáló gyógyszerrel.

Alithea Williams, az angol életvédő Society for the Protection of Unborn Children (SPUC – Társaság a születendő gyermekek védelméért) parlamenti kutatási csoportjából arról beszélt nyilatkozatában, hogy az abortusztabletták veszélyesek, halált is okozhatnak a használójuknál. Ám ezzel szerinte sem az abortuszipar, sem a (brit) kormány nem törődik, pedig tisztában vannak a kockázatokkal.

„Itt az ideje elmondani az igazságot az abortusztablettákról!” – fogalmazott.

Ezt erősíti meg az a nemrég kiszivárgott e-mail is, amely a brit egészségügyi szolgálat (NHS) vezető szülésznője jegyez és amely a tabletták növekvő egészségügyi kockázatára hívja fel a figyelmet. Az írás kitér az otthoni abortusz későbbi mellékhatásaira, úgy, mint a méhen kívüli terhesség, 30-ik terhességi hétnél korábbi koraszülés és súlyos, újjáélesztéssel járó vérzés.

“Véget kell vetni ennek az őrültségnek” – fogalmaz Williams, aki szerint a két haláleset még csak a kezdet, hiszen a tabletta használata további tragédiákhoz vezethet. Ellenőrizhetetlenné válik többek között az, hogy egy nő a gyógyszert a 10. terhességi hét után veszi be (ameddig hivatalosan ajánlott és lehetséges), s ez olyan borzalmakat szülhet, mint például az ellenőrizetlen eljárás során élve világra jött kisbabák megölése.

A SPUC éppen ezért mindent elkövet annak érdekében, hogy Angliában az egészségügyért felelős szervek az összes olyan abortusz-szolgáltatót ellenőrizzék, amely postán is kiküldi a halálos tablettákat. Egy hasonló, 2016-ban történt vizsgálat során több, mint 2600 esetben találtak egészségügyi vagy biztonsági szabálysértést, melynek következtében több klinikának is be kellett zárni ideiglenesen.

Forrás: Lifenews.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre