Lelkes Napok: Végre élőben dicsőítjük Istent!

A Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás Ifjúsági Tábora, a „Lelkes Napok” az idei évben két kisebb rendezvénnyé zsugorodott. A Nagyboldogasszony ünnepének estéjén a fiatalok összejönnek, hogy kapcsolatukat szorosabbra fűzzék Istennel. Az ilyen eseményeken a résztvevőknek általában a fele átadja életét Istennek, és valóban „lelkessé” válik. Ebből a belső tűzből aztán továbbadnak a környezetükben élőknek is, és újabb fiatalokat vonzanak Isten szeretetének megtapasztalására.

Az idei évben nem rendezték meg a Lelkes Napok szokásos nyári ifjúsági táborát. Helyette két másik programot kínáltak a szervezők – az egyik már lezajlott, a másik most szombaton valósul majd meg. „Augusztus 15-én egy dicsőítő estét szervezünk »Lelkes Dicsőítő Este« elnevezéssel” – mondta el érdeklődésünkre Pádár Tamás, a Lelkes Napok szervező csapatának egyik tagja.

Az este során lesz szentmise Fábry Kornél atyával, ezt egy dicsőítő szentségimádás követ majd. A zenei szolgálatot Csiszér László és együttese látja majd el. Az alkalmon való részvételhez előzetes regisztrációra van szükség (akár a helyszínen).

Dicsőítők az Oltáriszentség körül

A szombati alkalom üzenetével kapcsolatban a szervező azt nyilatkozta, hogy „ennek a napnak az a lényege, hogy

a sok online találkozás után végre élőben is láthassák egymást az emberek. Összegyűlünk és közösen dicsőítjük Istent!”

„Mivel vallásos családban születtem, sokat hallottam Istenről, de személyes tapasztalatom még nem volt róla. Bennem volt a vágy, hogy megismerjem azt az Istent, akit a szüleim és a barátaim már ismernek. Kíváncsi voltam rá. Úgy gondoltam, ha lehet Istennel találkozni, akkor én nem hagynám ki ezt a sanszot. Ha ő létezik, akkor nekem találkoznom kell vele.

Isten a személyes tapasztalataim útján is megmutatta, hogy ő létezik és szeret engem.

Amíg ezt másoktól hallottam, addig üresek voltak az ezzel kapcsolatos szavak. A Lelkes Napok csapatában mi ezt az élő kapcsolatot akarjuk élni Istennel. A fiatalok is ezt látják rajtunk. Ez megszólító erejű azok számára, akik vágynak valamiféle többletre, mert keresik Istent. A megkeresztelt fiatalok a személyes döntésükön, felismerésükön és megtérésükön keresztül közelebb kerülnek Istenhez ezeken az alkalmainkon. Minden évben a Lelkes Napok Tábor résztvevőinek fele szorosabbra fűzi a kapcsolatát Istennel. Ezt követően „fellelkesednek” és a következő alkalomra már meghívják a barátaikat. Ez az egész valahogy így működik nálunk” – bontotta ki előttünk a Lelkes Napok belső mechanizmusának titkát Pádár Tamás. A dicsőítés lényegéről szólva kifejtette, hogy az nem más, mint

találkozás Istennel – miközben imádjuk őt. Bemegyünk közösen Isten jelenlétébe,

őt keressük a tekintetünkkel és a szívünkkel a szentmisében, a szentségimádásban és a kötetlen dicsőítésben is.

A Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás Ifjúsági Táborának idei egynapos dicsőítő estje 18:00 órakor kezdődik és 22:00 óráig tart – a budapesti Szent Margit Gimnázium kápolnájában.

Gável András

A kiemelt képünk forrása Pádár Tamás hivatalos Facebook oldala.

További olvasásra ajánlott írásaink:

Új utakon a Szentlélekkel, azaz a karizmatikusok mindig megfiatalodnak

Csak temessenek, mi meg feltámadunk!

Iratkozzon fel hírlevelünkre