Nincs csitt az idei CSIT-en!

Erdély legnagyobb, fiatalokat megmozgató nyári ifjúsági találkozója idén online formában kerül megrendezésre. Az augusztus 9. és 12. között megrendezett napok idei mottója az Oltáriszentség titkához igazodik: „Vegyétek és egyétek!” (Mt 26,26).

„Várunk szeretettel az idei CSIT-re. Egy kicsit más formában, mint amihez szokva vagytok, az online tér nyújtotta lehetőség kihasználásával hívunk az idei találkozónkra. Szeretnénk ezúttal is tartalmasabbá, lelkileg értékessé tenni augusztus 9. és 12. között a programodat, mindezt fiatalosan. De ezt tudod, ha voltál már CSIT-en. Ne hagyd ki! Várnak a fiatalok!” – invitáltak a szervezők a Csíksomlyón, Nagyboldogasszony ünnepéhez közeli időpontban megrendezett éves találkozóra.

A találkozó idén – a vírusjárvány okozta körülményekhez igazodva – átköltözött az online térbe. Így sajnos nem hallhatjuk a sok száz erdélyi fiatal közösen zengő énekét és istendicséretét. Erről bizony 2020-ban le kell mondanunk. Viszont az ezeken a találkozókon megtapasztalható hit ereje bizonyára a mostani helyzetben is át tudja lépni ezt a hiányt, és képes Istenben egybekapcsolni a résztvevők szívét.

Az augusztus 9-étől 12-éig tartó fesztivál lelki-szellemi és kulturális töltekezés is egyben. Mindezt Csíksomlyóról osztják meg velünk a szervezők – a Szűzanya palástja szegélyének közvetlen közeléből!

Aki teheti, kapcsolódjon bele az utolsó napi programokba!

A kiemelt képünk forrása a CSIT hivatalos Facebook oldala.

További olvasásra ajánlott írásaink:

Csiszér László a Vasárnapnak: Gyönyörű Isten keresztény felekezetek közötti munkája

Elég, ha megfogjuk Isten kezét – a gyergyószentmiklósi Glory zenekar vezetője a Vasárnapnak

Iratkozzon fel hírlevelünkre