Hatalmas magyar sportsiker: Szabó Krisztián újra a vb-n a Hyundai-jal

A magyar ralikrossz-versenyző idén Niclas Grönholm és Timur Timerzyanov csapattársa lesz több világbajnoki futam során is, méghozzá a Hyundai i20 Supercarral – adta hírül oldalán a Speedzone.hu.

Az ötszörös EB-győztes (2009, 2010, 2013 autokrossz, 2016, 2017 Super1600) tavalyi – első – szezonjában a pontverseny tizedik helyén zárt, ennél ő maga is többet várt volna, de a viszontagságos kezdet után, úgy tűnik, megtalálta a helyét Jussi Pinomäki csapatában (SET Promotion, GRX Taneco) – hozta napvilágra az örömteli hírt a Speedzone.hu. Mint arról beszámolnak, Krisztián a mezőny egyik legerősebb autójába ülhet be így, melyet már módjában állt tesztelni új csapatánál és olyan flottul ment minden, hogy az őt magát is meglepte:

„Az autó remek, erős és fekszik a vezetési stílusomnak, a csapat pedig kimagaslóan törődik és odafigyel a pilótákra, a visszajelzéseikre.

Úgy gondolom, hogy a tavalyihoz képest jobb körülmények és a technika is egyértelműen megadják majd azt a nyugodt és biztos hátteret, melyhez szükség van, ha bele akarok kavarni a nagyok levesébe. Mert ez a cél, odaérni a dobogóra, minél többször. Jussi Pinomäki nagyon segítőkész volt már a szezon előtt is, remek az együttműködésünk, nagyon várom az első, Höljes-i hétvégét augusztus 22-23-án!” – fogalmazott a magyar versenyző.

 

Forrás: Speedzone.hu

Kiemelt képünk forrása a Fiaworldrallycross.com.