Elkerüli a halálcsoportot a magyar válogatott?

Bár még három hely kiadó, de a kalapok beosztásával kiderült, nagyjából kiket kaphat, s főleg az, kiket nem kaphat a magyar labdarúgó-válogatott a december 2-i Eb-sorsoláson.

Bár a szurkolók valószínűleg nagyon szeretnének már egy magyar-román párharcot, ugyanis a két rivális 2015-ben csapott össze utoljára egymással, de erre még egy kicsit várnunk kell. A mieink a második kalapba kerültek, így biztossá vált, hogy Romániával, Törökországgal, Dániával, Albániával és Ausztriával nem találkozunk a kontinenstorna első szakaszában.

Mivel az első kalapba csak gigászok kerültek, így biztosan kapunk egy nagy csapatot.

A többséggel már megvívtunk az elmúlt években, egyedül a spanyolok azok, akikkel a legutóbbi selejtezősorozatokban és Európa-bajnokságokon nem találkoztunk.

A németek, a portugálok és a franciák is ebben a hatosban szerepelnek, a négy évvel ezelőtti beosztás tehát biztosan nem ismétlődik meg, de összekerülhetünk még a belgákkal is, akiknek a 2016-os kiesés miatt vághatnánk vissza, vagy az angolokkal, akik a legutóbbi 0-4-es zakó miatt szeretnének revansot venni rajtunk.

A kép forrása: UEFA EURO 2024/Facebook

A harmadik kalapból a hollandok emelkednek ki, akiket nagyon jó lenne elkerülni, de a horvátok is mindig veszélyes ellenfélnek számítanak.

A legpikánsabb összecsapás egyértelműen a szlovákok ellen lenne, akiket még soha nem sikerült legyőznünk.

A legutóbbi selejtezősorozatban is oda-vissza kikaptunk tőlük.

A hármas kalapban vannak még a nagyon jó szezont futó skótok, és az utolsó pillanatban kijutó szlovénok és csehek is. Csehországgal idén összecsapott a magyar válogatott, a Puskás Arénában megvívott találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget.

Az utolsó kalapban kapott helyet Olaszország, aki a vb-blama után, ha nehezen is, de egyenes ágon jutott ki az Európa-bajnokságra, az utolsó pillanatig kiélezett harcot vívott a továbbjutásért Ukrajna ellen.

Bármilyen formában vannak is az olaszok, jó lenne őket messziről elkerülni, hiszen tudjuk, milyen játékra képesek, tavaly a Nemzetek Ligájában a saját bőrünkön is megtapasztaltuk, idegenben és hazai pályán is vereséget szenvedtünk ellenük.

Gyengébb évet futott Svájc is, akik általában stabilabb teljesítményt szoktak nyújtani, hat évvel ezelőtt egy komoly, 5-2-es vereségbe futottunk bele ellenük a vb-selejtezőn, de azóta sokat fejlődött a magyar együttes, és azt biztosra vehetjük, hogy most szorosabb eredményre lennénk képesek.

Ide került a mostani csoportellenfelünk, Szerbia is, akik legyőzésére már megvan a receptünk. Rajtuk kívül itt kap majd helyet az a három csapat is, akik a pótselejtezőből felverekedi magát, és őket sem szabad leírni, ugyanis mi is okoztunk már meglepetést a pótselejtezőből érkezve.

A címlapképen Szoboszlai Dominik és Nagy Ádám, a magyar válogatott játékosai ünnepelnek a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország – Montenegró mérkőzés után a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én. A nemzeti együttes 3-1-re nyert, így csoportelsőként jutott ki a jövő évi németországi Eb-re. MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre