Szabó Balázs: Kibontakoztatom Isten álmait

Szabó Balázs elhivatottsága nem lehet kérdés a hazai keresztény könnyűzenei életet követők számára. A gospelzenész a Family Magazinnak adott interjúja is ezt a képet erősíti. Az Isten szolgálatára odaszánt élet mellett láthatóvá válik a családi háttér megtartó ereje is. A legkisebb, majdnem hatéves gyermekük nem vérszerinti, hanem „szívszerinti” – mondta el az énekes a lapunknak adott korábbi interjúban.

A féktelen züllés és a könnyű drogok után a későbbi gospelénekes váratlanul megtapasztalta Isten jelenlétét. Az akkor húszéves Szabó Balázsban egy kérdés született meg: „mi van, ha mégis van egy Isten, és szeret engem?” Ekkor egy különleges belső letisztulást élt át, és érezte, hogy Jézus ott áll mellette, aki csak nézett rá, de nem mondott semmit.

A népszerű keresztény könnyűzenei előadó ekkor rádöbbent, hogy

Isten Fia valóban a bűnösök irgalmas barátja.

Ekkor teljes „pálfordulás” állt be az életébe. Azt akarta, hogy minden dal onnantól kezdve egyedül Istenről szóljon. 

A ma már főállású „misszionáriusként” szolgáló keresztény zenész kezdetben Pintér Bélával muzsikált. Elérkezett azonban az a pont az életében, amikor a családja eltartásáért végzett civil munka és a zenei szolgálat egyre jobban egymásnak feszült. Ekkor a feleségével egyetértésben döntöttek, és beadták a felmondásukat a munkahelyeiken, hogy százszázalékosan az Isten szolgállatára szentelhessék az idejüket.

A sulimisszió olyan, mint a hibrid autó: miközben mész vele, visszatölt – Szabó Balázs a Vasárnapnak

„Bár kaptunk hideget, meleget; de tudtuk, hogy ez vízen járás, és ha az Úr hív, akkor lépni kell.

Tudok vízen járni, de csak akkor, ha nem a saját céljaimért, hanem Istennek engedelmeskedve teszem”

– vallotta meg az interjúban a zenész előadó, aki hozzáfűzte: „Van egy piszkozatban elmentett e-mailem magam számára. Amikor fel akarom adni, elolvasom: »Én Isten elhívásának engedelmeskedve léptem ki a munkahelyemről, és álltam be a misszióba.«”

A közös életüket szeretetben megélő Szabó családban három gyermek él, egyiküket „örökbefogadhatták”. „Mi nem azért választottuk ezt az utat, mert nem lehet több gyermekünk, egyszerűen Isten ezt a vágyat táplálta belénk. Meggyőződésem, hogy vannak dolgok, amelyeket Isten álmodik meg felőlünk.

Mintha belecsöppentünk volna egy forgatókönyvbe, amelyet nem mi írtunk meg.”

Forrás: Family.hu

A kiemelt képet a Vasárnap.hu készítette.

További olvasásra ajánlott írásunk:

Isten az apám, és nekem adta az örökséget – Szabó Balázs a Vasárnapnak

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre