Július végéig lehet jelölni a Nők Magyarországért-díjra

Meghosszabbították a jelölés határidejét, így július végéig lehet leadni a jelöléseket a Nők Magyarországért-díjra, amellyel a koronavírus-járvány idején helytálló nők munkáját szeretnék elismerni – közölte Novák Katalin, a Nők Magyarországért Klub alapító elnöke kedden az M1 aktuális csatornán.

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a Fidesz alelnöke elmondta, négy kategóriában – egészségügy, oktatás, szociális terület és egyéb – lehet jelölni azokat, akik a nehéz helyzetben saját teendőik mellett a környezetükben élőkre is odafigyeltek. – Az 5-5 millió forintos fődíjjal járó elismerésre hétköznapi, a többségnek észrevétlen emberek jelölését várják – emelte ki.

Novák Katalin a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában ismertette, hogy a jelöléskor röviden le kell írni, miért méltó a jelölt az elismerésre, és a jelölőn kívül két ajánló is kell.
– A jelölés lezárása után egy szakértői bizottság előszűrést végez, és a klub tagjai is javaslatot tesznek, de a nyertest közönségszavazással döntik el – tette hozzá.

Az államtitkár beszélt arról is: szerdán megtartották az Európa cenzúrázatlanul című online konferenciát, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök, Aleksandar Vucic szerb elnök és Janez Jansa szlovén miniszterelnök szólalt fel. Dacian Ciolos európai parlamenti képviselő, az Újítsuk meg Európát (Renew Europe) nevű képviselőcsoportot vezető korábbi román miniszterelnök ezzel kapcsolatos bírálatával kapcsolatban azt mondta: a balliberálisok véleménydiktatúrát valósítanak meg, ha valaki nem pont úgy gondolkodik és cselekszik, ahogy szerintük ideális lenne, ott diktatúrát kiáltanak. A vélemény és a szólás szabad, ha a képviselőnek „más mondanivalója van, szervezzen egy másik konferenciát, és hátha lesznek olyanok, akik kíváncsiak rá” – fogalmazott Novák Katalin.

 

MTI

Kiemelt képünkön: Szilas Cecília miniszterelnöki főtanácsadó, Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója, Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, az egyesület elnöke, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója és Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, a Nők Magyarországért Klub tagjai (b-j) a Nők Magyarországért-díjról tartott sajtótájékoztatón a Petőfi Irodalmi Múzeumban 2020. június 22-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre