Titkos abortusz kamaszkorban? Megoldható!

Egy amerikai honlap gyerekeknek próbál segítséget nyújtani abban, hogyan vetethetik el gyermeküket szüleik közreműködése nélkül.

Az abortuszipar újabb elegáns húzása: ezúttal gyerekeknek szeretnének „segíteni" abban, hogy az élet helyett a halált válasszák. Ráadásul a szülők támogató jelenléte nélkül.

Abortuszpárti csoportok jelenleg is azon munkálkodnak, hogy aláássák azt a törvényt, miszerint kiskorú lányok esetében legalább az egyik szülő beleegyezése szükséges az abortuszhoz. Erre a beleegyezésre többek között azért van szükség, hogy elkerülhetőek legyenek azok a visszaélések, amelyek jelenleg is felbolygatják Amerikát: amikor például szexuális erőszakot elkövető pedofilok kényszerítik abortuszra fiatalkorú áldozatukat…

Amerikában az abortuszklinikák is vállalják a bűnrészességet a kiskorúak megrontásában

Persze vannak ennél hétköznapibb esetek is – ám a szülő jelenléte mindenképpen elengedhetetlen és törvényileg előírt azokban az esetekben, amikor kiskorú kéri a beavatkozást. Ezt szeretné most aláásni az a „reproduktív szabadságért” küzdő floridai szervezet, amely honlapot indított annak érdekében, hogy a kamaszlányok ki tudják kerülni a véleményük szerint túlságosan szigorú törvényt. Vannak ugyanis jogi kiskapuk, és a liberális elveket valló abortuszpárti szervezetek úgy gondolják, a fiatal lányoknak joguk van ezeket megismerni, ha úgy érzik, nem tudják vagy nem akarják elmondani a történteket szüleiknek.

A kiskapu egyébként abból áll, hogy az abortuszért folyamodó kiskorú személynek szülei helyett bírói engedélyt kell szereznie a beavatkozás elvégzéséhez. A reprodukciós szabadság mellett kampányolók szerint erre olyan esetekben lehet szükség, amikor családban történő abúzusról van szó, de persze utána azért azt is megengedően hozzáteszik, hogy minden olyan fiatalnak szeretnének segíteni, aki egyszerűen csak úgy érzi, valamiért nem akarja elmondani a szüleinek, mire készül. A honlap leírása szerint

„a legtöbb fiatalkorú beszél az édesanyjával vagy az édesapjával, ha terhességmegszakításra készül, de néhányan ezt saját biztonságuk érdekében nem tehetik meg, míg mások egyszerűen nem szeretnének csalódást okozni”.

Az a szomorú mindebben, hogy a fiatalok sokszor indokolatlanul félnek tőle, hogyan reagálnak majd a hírre a szüleik. Az abortuszpártiak szerint szigorú törvényt támogató szenátor, Kelli Stargel azonban egészen másképpen beszél a dologról. Személyes hangvételű nyilatkozatában mesél arról, hogy egykor ő is átélte mindezt, maikor kamasz korában terhes lett. 

„Amikor elmeséltem (anyámnak), mi történt, és hogy szeretném megtartani a babát, mindenben támogatott. Mindenki azt hiszi, hogy a szülei meg fogják ölni, de legalábbis kitagadják, engem is megdöbbentett a pozitív reakció.”

A szenátor szerint egyébként az, hogy egy mindenki számára nehéz szituációban párbeszéd alakul ki, az egész családot erősíti.

A honlap készítői szerint azonban a törvény sérti a fiatal lányok jogait, ezen szeretnének változtatni. A magukat döntéspártinak tartó, abortuszt propagáló szervezet ugyanakkor semmilyen információt nem ad a segítségre szoruló kamaszoknak magáról a beavatkozásról, annak lehetséges alternatívájáról, vagy olyan szervezetekről, amelyekhez segítségért fordulhatnának – csupán az abortusz lehetőségét kínálja fel számukra. 

Floridában egyébként évente 1500 kiskorú esik át a beavatkozáson, közülük 200-an szülői beleegyezés nélkül – ami azért is megdöbbentően magas szám, mert a szülői engedély nemcsak a fent említett visszaélések megakadályozását szabályozza, de azt is megakadályozhatja, hogy adott esetben egy kiskorú meggondolatlanul az egész életére kiható, soha vissza nem fordítható döntést hozzon. Talán nem véletlen, hogy az amerikai államok közül 37 szülői beleegyező-nyilatkozathoz köti a beavatkozás elvégzését, ám sajnos az Amerikán végigsöprő abortuszreform jegyében most több helyen is fontolgatják ennek a szabálynak az eltörlését.

Forrás: Lifenews.com