Boltok fosztogatására buzdít az Antifa budapesti oldala

A budapesti antifák szerint a boltok túlnyomó többsége nem olyan, amit egy élet munkájával hoznak létre, a boltosokat pedig egyébként is kifizeti a biztosító, ezért nyugodtan be lehet törni a sarki üzlet kirakatát.

Terjedelmes posztokban és hosszas vitákban próbálja megmagyarázni a magát jogvédő szervezetnek tituláló közösségi oldal, hogy az amerikai „békés” tüntetőknek miért is van joguk kifosztani a boltokat és bántalmazni a védekezni próbáló tulajdonosokat. 

A nyíltan rablásra buzdító oldal szerint a magántulajdonban nincs semmi tiszteletre méltó. A tulajdon tiszteletét évezredek alatt égették bele az emberek gondolkodásába, emiatt van éhezés és nyomor a világban – vélik a magyar antifák.

Szerintük a boltok kifosztása nem bűncselekmény, hanem egy direkt akció, ami a javak újraosztását segíti elő.

Az oldal a csoport álláspontját hozzászólásokban is kifejti. Ezek között szerepel az a vélekedés, miszerint a boltok túlnyomó többségét nem egy élet munkájával hozzák létre, ezért nyugodtan ki lehet fosztani a sarki kisközértet.

A rablást ideológiai alapon is megindokolják, ami szerint először a fejekben kell porrá zúzni a szent tulajdont védő kirakatüveget.

Kint az utcán úgy is lesz, aki megcsinálja – folytatja a a fosztogatás legalizálását hozzászólásában a „jogvédő” szervezet.

Ha véletlenül valakinek lelkiismeret furdalása lenne, hogy kirabolta a szomszéd boltját, arra is van gyógyír, hiszen

a  boltosokat amúgy is kifizeti a biztosító.

Állításuk szerint a kapitalista világrend az egész bolygót uralja, ezért az se baj, ha a harmadik világban éhbérért előállított termékeket is ellopják, hiszen így a tőkés világ ellen intéz támadást a „békés” tüntető.

Végeredményben aki fosztogat, az a világot uraló rendszert támadja, nem pedig az adott üzlet tulajdonosát, aki  félretett pénzéből mert nagyot álmodni és boltot nyitni, ráadásul a termékeiért még pénzt is kér, ahelyett, hogy odaadná azokat minden jöttment tüntetőnek.

Iratkozzon fel hírlevelünkre