Az a céljuk, hogy ne kezeljék bűnözőként a gyermekek megrontóit

Pedofil polgármester Franciaországban, mozgalom a pedofilok védelmében, kézikönyv pedofiloknak - minden jel szerint egyre több esetben hunynak szemet a pedofília fölött, ha az valakinek az érdekében áll. A V4NA összeállítása.

A franciaországi Le Gosier városában a június végén tartott önkormányzati választásokon egy elítélt pedofilt választottak meg polgármesternek. A 36 éves Cédric Cornet a szavazatok közel 50 százalékával nyerte meg a választást – írta meg a V4NA. Az új polgármestert 2019-ben elítélte a bíróság egy 15 év alatti kiskorú szexuális zaklatásáért. A büntetése két év felfüggesztett börtön, valamint egy 16 ezer eurós pénzbírság lett, valamint a férfi bekerült a szexuális vagy erőszakos bűncselekmények elkövetőit nyilvántartó adatbázisba.

De több országban is pedofil-ügyek háborítják fel a közvéleményt.

A napokban zárult le egy volt magyar diplomata, Kaleta Gábor ügye is a bíróságon. A férfi számítógépén több tízezer, gyerekkorúakról készült pornográf képet találtak a hatóságok. A magyar bíróság egy év felfüggesztett börtönbüntetésre és 540 ezer forint (kb. 1500 euró) pénzbírságra ítélte. Az ítéletre Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője felháborodott Facebook-bejegyzésben reagált. Úgy fogalmazott: „Van ez az aberrált, pedofil képeket tonnaszám gyűjtögető… (…) Egy év felfüggesztve! Szégyen és gyalázat!”

 

„Minor attracted people”

Úgy tűnik, hogy nem csak a bírósági ítéletek körül bontakozik éles vita, mert egyre többször kezdik mentegetni a pedofilokat, mondván, az nem is bűncselekmény, hanem csak egy szexuális irányultság. Mozgalom is indult – írja a V4NA -, amely a map, azaz minor attracted people közösség címszó alatt fut. A pedofilok azzal védekeznek, hogy ők valójában csak kiskorúakhoz vonzódó emberek, és igyekeznek az LMBT-közösség szárnyai alá bújni.

A New York Times még 2014-ben arról írt, hogy a pedofília nem bűncselekmény, hanem egy rendellenesség. A cikk szerzője szerint felettébb káros félreértések vannak a pedofilok körül, és meg is kellene különböztetni őket – mert van, aki pedofil, de mégsem nyúl gyerekhez, azaz nem cselekszik. Sőt, szexuális irányultsággá kellene nyilvánítani a pedofíliát – írják. A védettség azt jelentené, hogy egy pedofil például elmehetne dolgozni egy iskolába, gyerekek mellé.

 

Matzneff bukott, de a holdudvara nem

Szintén Franciaországhoz kapcsolódik egy francia író, Gabriel Matzneff esete is. Az ismert férfi több művében is nyíltan írt a kiskorúakkal folytatott kapcsolatáról – akik között fiúk és lányok egyaránt voltak. Matzneff munkásságát mindenki ismerte, mégis szemet hunytak felette, és olyan fontos emberek körében mozgott, mint például az egykori francia elnök, François Mitterrand, vagy a híres divattervező, Yves Saint Laurent.

Amikor azonban év elején megjelent a könyve az általa bántalmazott egyik lánynak, minden megváltozott – idézi fel a V4NA. Vanessa Springora maga is kiskorú volt még, amikor összekerült Matzneffel, most pedig leírta az élményeit. Ez egyfajta MeToo mozgalmat indított el a francia irodalmi világban, aminek hatására mindenki elfordult az írótól – aki így már magányosan, visszavonulva, a nyilvánosság elől elbújva éli életét.

Matzneff közvetlen környezete azonban túlélte az író bukását. A június végi franciaországi önkormányzati választásokon újraválasztott párizsi főpolgármester, Anne Hidalgo csapatában helyet kapott Gabriel Matzneff volt asszisztense, Christophe Girard is. Ő lesz Hidalgo kultúráért felelős főpolgármester-helyettese.

 

Elborzasztó bűncselekmények Németországban

Németországban júniusban két pedofíliával kapcsolatos ügy is botrányt okozott. A hónap elején robbant a hír, hogy a 60-as, 70-es években Nyugat-Berlinben zajlott a Kentler-féle társadalmi kísérlet. Ennek értelmében az árva kisgyerekeket direkt pedofiloknál helyezték el, mert úgy gondolták, hogy a pedofilok majd jobban fogják szeretni őket, mint az átlagemberek. A kísérletben vett részt egy Fritz nevű férfi is, akit korábban már elítéltek gyerekbántalmazásért. Ő a nevelőszülősége alatt legalább kilenc gyermeket bántalmazott és erőszakolt meg – a berlini hatóságok pedig a többszöri bejelentések ellenére is sorozatosan őt jelölték ki a kisgyerek mellé.

Ugyancsak Németországban, júniusban rendőrségi akció zajlott egy több gyanúsítottat átfogó pedofilhálózat ellen. Az ügyben már 21 embert gyanúsítottak meg, és több mint 30 ezer digitális nyomot azonosítottak az interneten és a dark weben működő hálózatról. Az elkövetőknek kisfiúk és kislányok egyaránt áldozatul estek, a nyomozásban résztvevő rendőröknek pedig orvosi segítséget kellett igénybe venniük, annyi szörnyűséggel találkoztak az eset során. 

 

Kézikönyv pedofiloknak

Hollandiában 2018-ban a hatóságok felfedezték, hogy a dark weben már csaknem tíz éve terjed egy több száz oldalas kézikönyv arról, hogy a pedofilok hogyan tudják elcsábítani a gyanútlan kisgyerekeket. A könyvet számos felületen megosztották az interneten, a hatóság pedig nem tudott mit tenni ellene. Bár tudták, hogy veszélyes, a terjesztése és a birtoklása mégsem számít illegálisnak Hollandiában. A szörnyű kézikönyvben arról írnak például, hogy csak egy kisbaba számít biztonságos áldozatnak, mert ők még nem tudnak beszélni. A problémák a 2-4 éves gyerekek körében kezdődnek, akik már nem tudnak titkot tartani.

A holland helyzetet tetézi egy aktivista idei interjúja a Danny op Straat című műsorban. A program műsorvezetője, Danny Ghosen egy nyíltan pedofil-párti aktivistával beszélgetett, aki viszont saját kilétét nem fedte fel, csupán Nelsonként hivatkoztak rá.

Nelson maga is pedofil, az interjúban bevallotta, hogy ő a 4-14 éves fiúkhoz vonzódik. Szerinte ahogyan a néhány éves gyerekek el tudják dönteni, hogy kérnek-e fagyit, úgy azt is el tudják dönteni, akarnak-e szexet. Nelson ráadásul egy politikai pártot is akar alapítani, aminek a célja az lenne, hogy legalizálják mindezt.

Forrás: V4NA

Kiemelt képünk forrása a Pixabay.

Iratkozzon fel hírlevelünkre