Meghalt XVI. Benedek pápa bátyja, Georg Ratzinger

Alig egy héttel XVI. Benedek regensburgi látogatása után, szerdán tért meg teremtőjéhez.

Alig egy héttel XVI. Benedek regensburgi látogatása után, szerdán megtért teremtőjéhez Georg Ratzinger, az emeritus pápa bátyja, utolsó rokona. 96 esztendős volt.

Georg Ratzinger július 1-jén, 96 éves korában csendben elhunyt a bajorországi Regensburgban – közölte a német sajtó. Az emeritus pápa még életében búcsút vehetett tőle, nemrégiben tett németországi utazása során.

Benedek pápa és George Ratzinger a találkozás alkalmával közösen mutatott be szentmisét, mely bevallásuk szerint mindkettejüket megerősítette.

Msgr. Ratzinger 1924. január 15-én született Bajorországban, József és Maria Ratzinger első fiaként. Korán felismerték a benne rejlő zenei tehetséget, hegedült és egyházi orgonán is játszott. 1964-től 1994-ig a regensburgi katedrálisban szolgált.

2011. június 29-én XVI. Benedekkel együtt ünnepelték Rómában pappá szentelésük 60. évfordulóját. 

 

Kiemelt képünk forrása: A 2020. június 18-án közreadott, és 2005. augusztus 5-én készült képen XVI. Benedek pápa meglátogatja testvérét, Georg Ratzingert a római Gemelli kórházban. 2020. júnus 18-án a pápa Vatikánvárosból a németországi Regensburgba utazott, hogy meglátogassa beteg testvérét. MTI/EPA/ANSA/Arturo Mari

Megható pillanatok: Benedek pápa hazatért elbúcsúzni

XVI. Benedek beteg fivéréhez utazott Regensburgba

Iratkozzon fel hírlevelünkre