XVI. Benedek pápa levele gyermekként a kis Jézusnak

1934-ben a kis Joseph Ratzinger mindössze hét évesen gyönyörű karácsonyi levelet írt a kis Jézusnak.

A levelet 2012-ben találták meg gyermekkori otthonának helyreállítása során Bajorországban, amelyet az egykori pápa tiszteletére szentelt múzeummá alakítottak át.

A levél így szólt:

„Kedves Jézusom, hamarosan lejössz a földre. Örömet fogsz szerezni a gyerekeknek. Nekem is örömet okozol. Szeretném a „Volks-Schottot”, egy zöld miseruhát és Jézus Szentséges Szívét. Mindig jó leszek.”

A „Volks-Schott”misekönyv segített neki beleszeretni a liturgiába, a miseruha pedig azért kellett, mert testvérével gyakran celebráltak misét játékból. Jézus Szent Szívét családja iránta való odaadása miatt kérte.

Benedek pápa egyszer azt mondta, hogy kedvenc évszaka az advent, vagyis a karácsony előtti időszak. Gyermekkori emlékként mesélte, hogy édesapjával együtt hoztak mohát, borókát és fenyőágakat az erdőből — későbbi információk szerint a moha illata a pápának mindig a karácsony része maradt.

Forrás: churchpop.com

A címlapképen XVI. Benedek pápa köszönti a híveket, miután megérkezett utolsó általános audienciájára a vatikáni Szent Péter téren 2013. február 27-én. Forrás: MTI/EPA/Michael Kappeler

Iratkozzon fel hírlevelünkre