Jézus a kulcs – a Planetboom új dala sok kérdésünkre választ ad

A világszerte tapasztalható kihívásokra reagál a Planetshakers multikulturális ifjúsági szolgálata nemrégiben megjelent „Jesus is the key” című száma. A dalt a Planetboom ifjúsági lelkésze, Andy Harrison szerezte, a hangkeverést Joth Hunt dicsőítésvezető végezte.

„Ő a testnek, az Egyháznak a feje. Ő a kezdet, az elsőszülött a halottak közül, hogy övé legyen az elsőség mindenben” – a Kolosszei levél elején olvasható igehelyekre épülő dal a Planetboom csapatára jellemző dinamizmushoz képest lényegesen visszafogottabbnak tűnik.

Letisztult vallomás az egyszerűség köntösében, amely a hitvallásnak ad elsőbbséget.

„Jézus a kulcs” – ismétli mindannyiszor a refrén, amely Isten Fiát mutatja fel egyetlen lehetséges válaszként a világban tapasztalható összes problámára és nehézségre. 

„Az elmúlt hetekben a saját életemben és a világban tapasztalható dolgok alapján azt éreztem, hogy a Szentlélek arra indít, hogy egyszerűen csak Jézusra figyeljek. Addig nagyítsam rá a lelki fókuszomat, amíg már csak őt látom, hogy ő töltse ki minden gondolatomat és beszélgetést – fogalmaz Andy Harrison szerző. Hozzáteszi: „Jézus az alap, a »ragasztó«, amely az életünket egyben tartja. Bármivel is nézünk szembe, egyedül ő a kulcs.

2020 fő témája nem lehet a katasztrófa, a járvány, vagy a félelem”.

A dal videoklippjét egyetlen nap alatt forgatták le, amelyben az énekest szinte végig hátulról látjuk. Ez a beállítás is azt üzeni, hogy Jézus Krisztus van a középpontban.

Forrás: Ccm Magazine

Kiemelt képünk a hivatalos videoklip részlete.

További olvasásra ajánlott írásaink:

Planetshakers a Vasárnap.hu-nak: A problémáink Isten nagyságáról beszéljenek

Joth Hunt: Isten becsapta a könyvet

Iratkozzon fel hírlevelünkre