Brutálisan meggyilkoltak egy férfit a hite miatt Indiában

Egy felfegyverkezett szélsőséges csoport ölte meg a 27 éves fiút Dzsárkhandban.

Június 7. éjjelén egy csapat fegyveres bukkant fel Kande Mudu háza előtt, majd fennhangon követelni kezdték, hogy jöjjön ki. Miután a keresztény férfi megtagadta kérésüket, a szélsőségesek betörték az ajtót és erőszakkal rángatták ki Mudut a házából.

A szélsőségesek azonnal elvágták a torkát. 

„Miután meghallottuk az embereket az ajtók előtt, a férjem tudta, hogy veszélyben forog az életünk, hogy ezek az emberek ártó szándékkal jöttek” – nyilatkozta Bindu Mudu, az áldozat özvegye a Christian Solidarity Worldwide-nak. A nő elmondta, hogy férje a halála előtt

figyelmeztette, hogy maradjon erős, és soha föl ne adja Jézusba vetett hitét, akkor sem, ha őt magát megölik.

A jelentések szerint Mudu és családja négy éve tért át a keresztény hitre, falujukban ők voltak az egyedüli keresztények. A tragédiát megelőzően a család állandó zaklatásoknak volt kitéve és most, hogy a családfő halott, feleségét és lányait elűzték a településről.

Kande apósa azt javasolta lányának, hogy hagyja el a hitét, így elkerülheti a helyi szélsőségesek támadásait, de Bindu azt válaszolta:

„Élni fogok Jézusért és halni fogok Jézusért, de a hátat sosem fordítok neki.”

Cikkünk írásakor június lassan a végéhez közeledik, és bár a nyomozást hivatalosan megkezdték Kande Mudu meggyilkolásának ügyében, mostanáig egyetlen gyanúsítottat sem fogtak el, vagy hallgattak ki.

 

Kiemelt képünk illusztráció. Telesphore Placidus Toppo bíboros bábját égetik el hindu szélsőségesek. Forrása az Indiai Püspöki Konferencia/World Watch Monitor.

Iratkozzon fel hírlevelünkre