A Vatikán húszezer szír keresztény családnak adott támogatást

Több mint húszezer keresztény család számára biztosít segélyt Szíriában a pápai jogú karitász szervezet. A háborútól és a koronavírustól egyaránt sújtott közel-keleti országban ez sokak számára valóságos életmentő segítséget jelent.

Húszezer ötszázötven keresztény család részesül a Szükséget Szenvedő Egyház nevű segélyszervezet átfogó akciójából – számolt be Facebook-oldalán a Vatican News.

A támogatás igazi ökumenikus esemény, hiszen arányosan lett szétosztva a helyi ortodox, katolikus és protestáns keresztények között. A több mint félmillió eurós csomag hét tervet foglal magában, amiből a kedvezményezettek élelmiszert és tisztálkodási szereket, köztük fertőtlenítőket vásárolhatnak.

A támogatás közel 150 ezer szíriai keresztény embert érint.

Aleppóban 6190, Homszban 7680 család kapott támogatást, de a távolabbi vidéken élő közösségek is részesültek a segélyben. A háborús övezetként nyilvántartott észak-szíriai Al-Haszaka és Kamishli  városokban 400 keresztény családnak küldtek gyorssegélyt – közölte a Russia Today arab nyelvű oldala.

Thomas Heine Geldern, a karitatív szervezet ügyvezető igazgatója szerint a családonként 25 eurónyi támogatás európai mértékkel kevésnek tűnik, ám valójában egy átlagos szíriai család félhavi bevételét jelenti, ami a jelenlegi körülmények között életmentő lehet a rászorulóknak.

Kiemelt képünk forrása a Facebook.

Iratkozzon fel hírlevelünkre