Franciaországban is megválasztották az első transznemű polgármestert

Franciaországban, a belga határhoz közeli Tilloy-lez-Marchiennes-ben megválasztották az ország első transznemű polgármesterét. Noha a település vezetője kijelentette, hogy ő csak a most megkapott felhatalmazásának kíván élni, a francia nemek közötti egyenlőségért felelős miniszter és a különféle transznemű-szövetségek alaposan meglovagolták választási győzelmét, azt valamiféle társadalmi „megtérésként” igyekeznek beállítani.

Egy észak-kelet franciaországi, alig 600 lelkes kisvárosban, Tilloy-lez-Marchiennes-ben a helyi voksoláson megválasztották Franciaország első transznemű „városatyját” Marie Cau személyében. Cau a sajtónak elmondta:

a programja miatt szavaztak rá, nem pedig azért, mert transzneműnek tartja magát.

A településvezető programjában az ökológiai fenntarthatóságot és a helyi gazdálkodás lehetőségeit kívánja megteremteni. Az 55 éves Cau kifejtette, nem kíván másságot képviselő aktivistaként dolgozni, vezetőként csakis a településre és az önkormányzati teendőkre kíván összpontosítani a következő években.

Marlène Schiappa, Franciaország nemek közötti egyenlőségért felelős minisztere ettől függetlenül elégedettségének adott hangot a választás eredményével kapcsolatban, és Twitter oldalán gratulált Marie Cau-nak.

Kiemelt képünk forrása: Tilloy-lez-Marchiennes városháza, Wikipedia.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre!