Jogásznő teszi helyre a Népszava kereszténygyalázó rajzát védelmezőket

A Magyar Hírlapban „rázza gatyába” Bencze Izabella jogász azokat a liberális és „kommuinista” megszólalókat, akik védenék az elhíresült Népszava-karikatúrát és annak szerzőjét. Mint ismeretes, a napilap által közölt rajzon Müller Cecília tisztifőorvos látható, vele szemben Jézussal a keresztfán, a kép felirata pedig: Alapbetegsége függőséget okozott.

Bencze Izabella Magyar Hírlapban megjelent, Bősz Anetthez és Varju Lászlóhoz címzett írásában így fogalmaz:

„Kedves Bősz elvtársnő és Varju elvtárs! Ezúttal is okosabb lett volna, ha hallgattak volna. Kunczét azért nem említem, mert említésre sem méltó az a valamikori SZDSZ-vezér, akinek pártja anno a Miatyánk egyik sorának kifordításával ösztönözte szavazóikat: »Jöjjön el a mi országunk.« Eljött, de korrupciós botrányokkal teli rövid idő múltán Kunczéstól együtt el is tűnt. Hát ezért nem érdemes az ő nevére még csak emlékezni sem. Önök viszont még labdába akarnak rúgni, ezért önöknek kell a mondanivalómat címezni. Szerintem nagyon nem jó liberálisnak vagy kommunistának lenni, ha az ember úgy áll a világ dolgaihoz, mint önök”. 

Hangsúlyozza: a nevezettek olyanokat gúnyolnak ki primitív módon, akik mások javáért és egészségének megmaradásáért fáradoznak. 

„A kritika és a gúny nem azonos kategória” – szögezi le, hozzátéve: „Ennyit talán még maguk is megértenek”.

Így folytatja: „A hit meggyalázása nagyon fájdalmas, mert a hit tartóbástya. Többet ér, mint a világ összes pénze vagy hatalma. Sajnálhatják, hogy nem ismerik a hit csodálatos erejét.”

A szerző rákérdez, vajon „Miért pont azt az apolitikus embert akarják kigúnyolni, aki igazán sokat tett magukért, szüleikért, rokonaikért, gyerekeikért? Csak azért, mert tisztességes, mert szeretetteljes, mert hivatástudó, mert keresztény? Csak azért, mert türelmesen, a maguk médiamunkásainak ostoba kérdéseire válaszolva akár ezerszer is elmagyarázza, hogy hogyan kell a maszkot hordani?”

„Maguk védik a Jézushoz kötött gúnyolódást, az azonban nem az Istent, még csak nem is a tiszti főorvos asszonyt, nem Orbán Viktort gyalázza, hanem hívő emberek millióinak vallásos érzületét, a vallási tiszteletük tárgyát sérti” – fejti ki, hangsúlyozva, hogy ezzel valójában önmagukat járatják le. „Minden elismert vallás, hitfelekezet tagja is legalább erkölcsi védelemben részesül a blaszfémiával szemben” – fogalmaz Bencze Izabella.

 

A teljes írás itt olvasható

 

A témában olvasásra ajánljuk: 

Elég volt: petíciót indított a baloldali sajtó kereszténygyalázása ellen a Vasárnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre