Azbej Tristan: Migránsok által megtámadott templomok helyreállítását segíti a Hungary Helps

Migránsok által megrongált görögországi keresztény templomok helyreállítását segíti Magyarország a Hungary Helps programon keresztül - jelentette be csütörtökön a Miniszterelnökség. Azbej Tristan államtitkár úgy fogalmazott: Magyarország ellenáll a migrációnak, amivel nem csak magunkat, hanem az egész európai kultúrát és az Európai Uniót védelmezzük.

Magyarország Kormánya a Hungary Helps program keretében 10 millió forinttal járul hozzá a görögországi Leszbosz szigetén illegális bevándorlók által megrongált templomok helyreállításához – közölte csütörtökön a Miniszterelnökség. 

A tárca emlékeztetett: idén már több keresztény szent helyet is megtámadtak a szigeten tartózkodó migránsok, ily módon tiltakozva amiatt, hogy a görög hatóságok megakadályozzák az Európa távolabbi országaiba irányuló illegális migrációjukat. A vandalizmus következtében számos liturgikus tárgy és a templomok bútorzata is súlyosan megrongálódott. (Cikkeink itt és itt olvashatók.)

Magyarország határozottan kiáll a vallásszabadság és a keresztény kultúra védelme mellett. Valljuk, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni – áll a minisztérium közleményében.

Azbej Tristan a bejelentést követően Facebook-oldalán megerősítette: a kormányzat támogatja a görög szigeten megrongált templomok helyreállítását. „Nem engedjük, hogy a kereszténység a legüldözöttebb vallás legyen Európában! Nem engedjük, hogy szent helyeinket, kegyhelyeinket, templomainkat bárki is feldúlja!” – fogalmazott az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár. 

Azbej hozzátette: „a migrációt támogató szervezetek és politikusok ezt a keresztényellenes, antiszemita, a nőket elnyomó, a nyugati értéket tagadó eszmét akarják behozni Európába, ami ezen támadássorozat hátterében is meghúzódik.

Magyarország ellenáll a migrációnak, amivel nem csak magunkat, hanem az egész európai kultúrát és az Európai Uniót védelmezzük” – fogalmazott az államtitkár. Azbej Tristan arról is írt: „akkor is így teszünk, ha ezért a brüsszeli politikusoktól nem támogatást, hanem hátbatámadást kapunk. Akkor is így teszünk, ha emiatt folyamatos támadás alatt állunk a migrációt támogató Soros-hálózattól, és azok kapcsolt részeitől, mint például a Magyar Helsinki Bizottság, az Amnesty International Magyarország vagy a Migration Aid.” 

A témában olvasásra ajánljuk: 

Migránsok dúlták fel Leszbosz sziget egyik templomát

Újabb templomot rongáltak meg a migránsok Leszbosz szigetén