Keresztény templomban ment férjhez a Kanadába menekült szaúdi emberjogi aktivista

Miután az újév elején nyilvánosan is megtagadta az iszlám hitet, most keresztény templomban megtartott esküvőjéről osztott meg felvételeket Fayza Al-Metry.

Hatalmas botrányt váltott ki a muszlim világban Fayza Al-Metry legújabb Twitter-üzenete, melyben megosztotta az esküvőjén készült felvételeket. A szertartásra egy kanadai ortodox templomban került sor – közölte a Russia Today.

A titokban megtartott házasság valószínűleg még tavaly történt, de a keresztény hitre áttért szaúdi nő csak most hozta nyilvánosságra.

 

 

 A felvételeken a szereplők, így a férj, a pap és a tanúk arcai biztonsági okokból el vannak homályosítva, mivel az évek óta Kanadában élő menekült szaúdi emberjogi aktivista napi szinten kap fenyegetéseket, amiért az év elején bejelentette, hogy szakított az iszlámmal és megkeresztelkedett.

Fayza  keresztény hitre térését a szabadság elnyerésével szimbolizálta.

A szaúdi nő családja és szélesebb körű rokonsága minden eszközt bevetett, hogy megfélemlítsék őt és visszatérítsék a muszlim hitre. Fayza szerint akkor és most is életveszélyes fenyegető üzenetekkel bombázzák, amiben követelik tőle, hogy térjen vissza az iszlámhoz, különben végeznek vele.

A keresztény hitre áttért nőnek nincs baja a muszlim emberekkel, egyszerűen az iszlám vallást nem kedveli, nem érzi magáénak – ahogy azt egy korábbi bejegyzésében kifejtette.

 

Kiemelt képünk forrása Fayza Al-Metry Twitter-oldala.

Iratkozzon fel hírlevelünkre