A Quimby dalát dolgozta fel a felvidéki For You acapella együttes

Öt fiatal énekes úgy döntött, hangjukat egyesítve és hangszerek használata nélkül populáris hazai és külföldi slágereket szólaltatnak meg a capella stílusban. A négy szlovák és egy magyar tagból álló csapat jelenleg a Szlovákia körüli országok nyelvén ad bátorítást. A magyaroknak a Csík Zenekar feldolgozásában is híressé vált Quimby dallal igyekeznek erőt adni.

Lantos-Borbély Katalin, az együttes egyik tagja a Forrás Cafénak elmondta: az öt éve alakult csapat profi módon akar alkotni. Hangszeres kíséret nélkül adnak elő, az öt fős formációt négy szlovák és egy magyar énekes alkotja. Három nyelven is énekelnek – ezzel a nemzetközi színtéren szintén megállják a helyüket. 

A Quimby „Most múlik pontosan” című dalának feldolgozása kihívást jelentett a csapat nem magyar nyelvű tagjai számára, akik végül mégiscsak sikeresen megugrották az akadályt, és valami igazán lélekemelővel ajándékozták meg a nagyérdeműt.

A választott dallal kapcsolatban Lantos-Borbély Katalin elmondta: ő maga valójában a Csík Zenekar előadásában ismerte meg. Miután egyre több felkérést kaptak a magyarok lakta területekről, fontos volt a repertoárt magyar nyelvű darabokkal gazdagítaniuk.

A dalválasztás nagyon sikeresnek bizonyult, a koncertek során mindenki együtt énekel.

A járvány idején a Szlovákia körüli népek nyelvén szeretne a csapat mindenkinek egy kis lelki-zenei megerősítést nyújtani.

 

Forrás: Forrás Rádió

Kiemelt képünk forrása a Youtube.

Iratkozzon fel hírlevelünkre