Élő videó Szabó Tímea-módra: kiment a teremből, csak a telefonját hagyta ott

Különleges módját választotta Szabó Tímea annak, hogy követői számára úgy tegyen, mintha végigülné (és dolgozná) a Népjóléti Bizottság ülését: a második napirendi pontnál elhagyta a termet, csak a telefonját hagyta a helyénél.

Szabó Tímea a közelmúltban magyarellenes megnyilvánulásával került a hírekbe. Emlékezetes kirohanását, amikor az Országgyűlés plenáris ülésén azt kérte számon a kormánypárti képviselőktől, miért kaptak a magyar államtól segítséget határon túli nemzettestvéreink, még baloldali újságírók is úgy minősítették, hogy azt nehezen lehetett máshogy érteni, mint ahogy elhangzott.

A Párbeszéd társelnöke (Karácsony Gergellyel vezetik ilyen módon a törpepártot) legutóbb a Népjóléti Bizottság maratoni ülésén járt el megtévesztően. A politikus az első napirendi pont tárgyalását követően elhagyta a bizottság ülésének helyszíneként szolgáló termet, azaz nem vett részt az ülésen (nem kérdezett, nem szólalt fel, de még csak jelen sem volt), 

ám Facebook-követői azt hihették, a szavazataikkal mandátumhoz jutott Szabó dolgozik, mivel telefonját a helyén hagyta és a bizottsági ülést tovább közvetítette.

Az a közösségi felületen sem derült ki, hogy a képviselő már nincs jelen a teremben.

Szabó Tímeával ellentétben az Operatív Törzs képviseletében jelenlévők a közel 7 órásra nyúló ülésen mindvégig részt vettek.

 

 

Kiemelt kép: Vasárnap.hu

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre