Hollik: Karácsony Gergely védje meg a Pesti úti idősotthon lakóit!

A Fidesz felszólítja Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy tegyen meg mindent a Pesti úti idősotthon lakóinak védelmében - közölte a kormánypárt kommunikációs igazgatója szombaton a Facebookon közzétett felvételen.

Hollik István úgy fogalmazott, Karácsony Gergely főpolgármester kedden az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén váltig állította, hogy a Pesti úti idősek otthonában semmilyen mulasztás nem történt, minden jogszerűen működött.

Arra a kérdésre, hogy volt-e állandó orvosi jelenlét az intézményben, Karácsony Gergely szó szerint ezt válaszolta: minden jogszabályi feltételt teljesített a főváros mint fenntartó a Pesti úti idősotthonban az orvosi ellátás szempontjából is – jegyezte meg a politikus.

Hollik István aláhúzta ugyanakkor, hogy a szombaton napvilágot látott sajtóhírek szerint Karácsony Gergely nem mondott igazat. A sajtó értesülései szerint ugyanis vizsgálat bizonyítja, hogy legalább tíz olyan nap volt, amikor nem volt személyes orvosi jelenlét a Pesti úti idősek otthonában, és feltártak további szabálytalanságokat is – mondta Hollik István, hozzátéve: “itt emberéletekről van szó”.

Több higiéniai szabálytalanságot tapasztaltak az ellenőrök a Pesti úti idősotthonba

A fővárosi kormányhivatal X. kerületi hivatala az elmúlt napokban a Pesti úti idősotthonban tartott helyszíni ellenőrzés során feltárt hiányosságok megszüntetése érdekében újabb járványügyi intézkedések végrehajtására kötelezte az intézményt, ahol a legutóbbi adatok szerint 295 gondozott és 26 dolgozó lett fertőzött, és már 34-re nőtt az elhunytak száma.

Budapest Főváros Kormányhivatala egymillió forint büntetést szabott ki a főváros által fenntartott intézményre.

(MTI)

Kiemelt képünkön: Az Országos Mentőszolgálat védőruhába öltözött munkatársai a lakók második tesztelésére készülnek a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában. MTI/Kovács Tamás