Kézműves ötletek anyák napjára

Anyák napjára – főként a legkisebbek – az óvónénik segítségével szoktak az édesanyjuk számára valamilyen apró kézműves ajándékot elkészíteni. Ez idén ismert okokból elmarad, ám nem feltétlenül kell megtörnünk a hagyományt akkor sem, ha így nem lesz meglepetés az ajándék. A lényeg a szándék, és ha nagyon nagy meglepit szeretnénk, apára is bízhatjuk a dolgot. Mutatunk pár tippet a kivitelezésre!

Nem kell semmiféle különleges képesség ahhoz, hogy egyedi és kedves anyák napi ötletekkel álljunk elő. Egy kedves gesztus pedig minden édesanyának, nagymamának (dédinek) megmelengeti a szívét még akkor is, ha a személyes találkozástól el kell tekintenünk. Nincs másra szükség, mint egy kis színes papírra, némi fonalra, kartonra, és már indulhat is az anyák napi kézműveskedés!

  1. Ez talán az egyik legegyszerűbb megoldás. Lustáknak és „gyorsan túllevősöknek” azt ajánljuk, készítsenek díszszívecskét!

 

2. Ha van otthon néhány színes gombunk és filc anyagunk, egyszerűen elkészíthetjük ezeket a nagyon vidám virágokat is!

Forrás: Facebook

3. Egy kis maradék fonallal is gyorsan alkothatunk maradandót.

Forrás: Facebook

4. Ezek szintén fonalból és színes papírból készültek:

5.  Egy kicsit több munkával akár  ezeket  a kedves  képeslapokat  is  elkészíthetjük.

6. És a jó öreg kéznyomos megoldás, ami mindig beválik:

Az sem baj persze, ha rábízzuk csemeténkre a kreatívkodást, s készül egy szép festmény vagy rajz anyának. Aki pedig nem talált magának a fent felsorolt variációk között szimpatikusat, az bátran válogasson a Pinterest szuper ötletei között

Kiemelt képünk forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre!