Megint összeverték az indiai lelkészt, akit márciusban már majdnem megöltek

A lelkészt ugyanezek az emberek verték félholtra márciusban. Akkor a házát is lerombolták, családja azóta a dzsungelben él.

Törzsi aktivisták pusztították el Lalu Kirade házát és űzték el őt és családját falujából még márciusban. A lelkészt akkor félholtra verték, fojtogatták és megkövezték a támadók. 

A közeli esőerdőbe kényszerült család azóta a szabad ég alatt él, három mérföldnyire Bilood falutól, eddigi otthonuktól.

A legutóbbi támadás alkalmával hat férfi és két nő ütött rajta a zöldségestől „hazafelé” tartó lelkipásztoron. Összeverték, a hajánál fogva vonszolták a földön és kirabolták.

A körülbelül 15 000 forintnak megfelelő értékű rúpiát a lelkész a koronavírus-járvány miatt  kiosztott segélyként kapta. „Ez volt minden, amiből nekem és családomnak túl kéne élnie”– közölte a Morning Star News-zal a támadást követően.

Ezúttal is a márciusi támadók egyike, Laxman és annak családi köre támadott rá Kirade tiszteletesre. A nők először köveket kezdtek dobálni felé, az egyik hátulról találta el a fejét.

„Szédülni kezdtem a hirtelen ütéstől. A vér eleredt a sebből és a földre estem. Hallottam, ahogy a férfiak rákiáltanak Laxman feleségére, amiért megdobott.

Azt mondták, úgy akartak megütni, hogy ne vérezzek. Megszidták a nőket, amiért nem maradtak a tervüknél.”

Mikor odaértek hozzá, Laxman unokahúga rálépett a lelkész torkára, a többiek pedig a lábát fogták le, hogy ne tudjon mozogni. (Az eset ezen részlete kísértetiesen hasonlít Boldog Brenner János halálának körülményeire. Az ő holttestét széttaposott torokkal találták meg.)

„Levegőért kapkodtam, azt hittem meghalok. »Hívd az Istenedet, hogy segítsen.

A hangszálaiddal imádkozol és prédikálsz, én pedig elveszem a hangod a mai napon«”– emlékezett vissza a nő szavaira Kirade.

Egy biloodi lakos szemtanúja volt a támadásnak, ő értesítette a község lakóit és kért segítséget az áldozat számára. A tiszteletes segítségére érkezők megfutamították a támadókat, ám a lelkész fejét így is össze kellett varrni. Az esetet követően Kirade három napig nem tudott szilárd ételt magához venni a nyakán keletkezett duzzanat miatt.

A támadók azt állították, hogy a lelkész azzal dühítette fel őket, hogy a rendőrségen feljelentést tett ellenük a márciusi események után. 

Lalu Kirade elmondta, hogy esze ágában sem volt feljelenteni őket, mert félt egy ehhez hasonló megtorló támadástól, ám más keresztény vezetők és szervezetek arra biztatták, hogy mégis tegye meg.

A lelkész ütlegelése közben Laxmanék azt követelték tőle, hogy vonja vissza a rendőrségi feljelentést.

 

 

A képek forrása a Morning Star News.

Iratkozzon fel hírlevelünkre