Az online térben kezdődött meg a Máriabesnyői Mladifest

A szervezők eredeti tervei szerint április 24. és 26. között Gödöllőn került volna megrendezésre a III. Máriabesnyői Mladifest. Az ifjúsági fesztivált a medjugorjei rendezvény „testvéreként” hívta életre Bese Gergő. A koronavírus átírta a terveket, így az idei fesztivál átköltözött az online térbe és itt startolt el péntek délután.

A három napos programsorozatot, melynek kiemelt sajtópartnere a Vasárnap.hu, a rendezvényt évekkel ezelőtt megálmodó főszervező, Bese Gergő indította online útjára péntek délután. A katolikus pap videóüzenetében arról beszélt: fájdalom van a szervezők szívében, hiszen a koronavírus egyetlen mozdulattal rúgta fel sok hónap és sok ember kemény munkáját. De nem adják fel: videóüzenetek, online tanúságtételek formájában a hétvége során megszólalnak azok, akik jelen lettek volna a fesztivál színpadán.

Bese Gergő üzenetében hangsúlyozta: a szervezést átölelte a száz éve született legendás egyházfő, Szent II. János pápa gondolata, tőle származik a rendezvény mottója is. 

A következő két és fél nap során üzenettel fordul a fiatalokhoz mások mellett Marinkó atya, Medjugorje plébánosa, Dankó atya a Medjugorjei Mladifest korábbi házigazdája, Böjte Csaba testvér, ferences szerzetes, valamint Martí Zoltán, a 777 blog és Vágvölgyi Gergely, a Vasárnap.hu főszerkesztője is. 

Az üzenetek a Facebookon, Instagramon és a rendezvény Youtube-csatornáján is elérhetők lesznek. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre