Az igazi szájmaszk a szavainkra ügyelő figyelem – Székely János püspök a Vasárnapnak

Az egyházzene minden stílusának az örökre kellene figyelnie

Székely János szombathelyi püspök lapunknak eljuttatott húsvéti üzenetében ösztönöz mindannyiunkat, hogy vegyük észre a környezetünkben szükséget szenvedőket. Ezzel folytatjuk a hit és a szeretet nagy művét, amelyet Jézus húsvétja indított el a világban. Ez az Örök Titok a Bárány vérének oltalma alá helyezett családjaink életében valóságosan megjelenik. Ne féljünk, hanem bízzunk, és segítsük egymást! – javasolja a főpásztor.

Az idei húsvét is igazi lesz. Csendesebb, de igazi. Ahogyan az első keresztények a katakombákban, ahogyan nagy egyházüldözések idején, ma hasonlóképpen családokban, néhány atya közös szentmiséjében mégis ugyanaz az Örök Titok jelenik meg, válik számunkra átélhető valósággá.

Az első húsvét idején, az Egyiptomból való szabaduláskor Izrael fiai behúzódtak a házaikba, melyeket a Bárány vérével jelöltek meg, amíg elvonul a pusztító veszedelem, amíg a csapás lesújt az egyiptomiakra. Hasonlóképpen kell behúzódnunk a házainkba az idei húsvéton. Tegyük ezt igazi, belső meggyőződéssel! Helyezzük családjainkat a Bárány vérének oltalma alá! Legyenek az otthonaink szent helyekké, kolostorhoz hasonló erődítményekké, ahová nem engedjük be a bűn ártó vírusait, ahol a nap fénypontja az Isten dicsérete!

Az igazi szájmaszk legyen a szavainkra ügyelő figyelem, amely megakadályozza, hogy a szavak a közönségesség, az értékek meggyalázása, a mások iránti rosszindulat vírusát terjesszék!

Az idei húsvéton Jézus ezt üzeni nekünk: „Ne félj! Én vagyok az Első és az Utolsó és az Élő!” (Jel 1,17). Ne féljünk, hanem bízzunk, és segítsük egymást! Különösen is segítsük a legszegényebbeket, azokat, akiknek nincsenek tartalékaik, akik máról holnapra élnek! Úgy, mint az első keresztények tették. Csendesen, de valóságosan, nap mint nap. Folytassuk a hit és a szeretet nagy művét, amelyet Jézus Húsvétja indított el a világban!

Kiemelt képünk forrása a Családháló.hu.

További olvasásra ajánlott írásunk a témában:

Székely János püspök: Koronavírus – Nincs itt valami nagy aránytalanság?

Iratkozzon fel hírlevelünkre