Erre ilyenkor is van pénz: 80 ezer euró megy Toszkánában nemátalakító műtétekre

Toszkána regionális tanácsa március 23-i regionális ülésén egyhangúan megszavazta a nemátalakító műtétek további finanszírozását, 80 000 euróval támogatva az orvosi ágazatot a 2020-as évben.

Olaszországban a COVID-19 világjárvány tetőzése közepette Toszkána regionális tanácsa egyöntetűen elfogadta a nemátalakító műtétek további finanszírozását. Továbbra is biztosítani akarják helyi szinten a transzneműek számára a lehetőséget, hogy ezekben a nehéz időkben is megváltoztassák biológiai nemüket.

Ennek érdekében az éves regionális költségvetésből 80 ezer eurót (megközelítőleg 30 millió forintot) félretesznek az USL Toscana Nord Oves társaság nevű egészségügyi szervezetnek nemátalakító műtétek elvégzésére. A szervezet 13 kórházat tart fent Toszkánában, 13 ezer alkalmazottat foglalkoztat, és egymillió kétszázezer állampolgár egészségügyi ellátásáért felelős.

A március 23-i döntés alapján az összeget két részletben folyósítják. Az összeg 80 százalékát a projekt megkezdésekor, a fennmaradó 20 százalékot pedig utólag, miután az USL Toscana Nord Oves analitikus zárójelentést ír a felmerült költségekről és elvégzett műtétekről.

Forrás: A toszkán regionális tanács március 23-i ülésének jegyzőkönyve

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre