Nick Vujicic példája, élete reményt adhat nekünk is!

Nick Vujicic neve sokak számára ismerős, hiszen ő az az ember, aki bár kezek és lábak nélkül született, az egyik legkarizmatikusabb hirdetője Isten irántunk való szeretetének. Bár mély depressziót élt át a helyzete miatt, kiskorában el is akarta dobni életét, de amikor ráébredt, hogy a hozzáállásával dönthet arról, hogy a nehézségeket elfogadja és javára fordítja, a Jóisten kegyelme munkálkodni kezdett. Egész fiatalon már az evangélium örömhírét hirdette világszerte, és azóta családot is alapított, gyönyörű felesége és négy gyermeke van. Az ő példája és reményt keltő gondolatai adjanak erőt számunkra a koronavírus-járvány okozta nehézségek áthidalásában!

  1. Ha darabokra esel, mikor az élet elkerülhetetlen változásaival szembesülsz, sose lépsz előre.
  2. Mi is az a remény? Ahol az álmok kezdődnek.
  3. A sorsunkat nem az határozza meg, mi történik velünk, hanem az, miként reagálunk ezekre a történésekre.
  4. Legközelebb, amikor valami váratlan esemény gátolja a terveid megvalósítását, próbálj pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, ne akadályként tekints a történésekre! Keresd a rejtett ajándékot – a lehetőséget, amely áldásos lesz rád vagy a környezetedben lévő emberekre nézve!
  5. Isten karja sosem túl rövid. Bárkihez képes elérni. Meríts erőt ebből! Merj próbát tenni, és merj olyan magasra emelkedni, ahová képzeleted röpít. Számíthatsz a kihívásokra, az akadályokra, de fogadd úgy ezeket, mint „jellemépítő tapasztalatokat”. Tanulj belőlük, emelkedj föléjük!
  6. Istent ismerni, Istenben hinni: ez a lehető legjobb dolog, ami történhet az életedben, mert Ő képes arra, hogy még azt is jóra fordítsa, ami első pillantásra a legrosszabbnak tűnik. Így válhat a kínlódás értékes leckévé, a szenvedés erővé, a hibák sorozata sikerré.
  7. Sokan el sem hiszik, mennyi mindent elérhetünk azzal, ha egy-egy kudarc után újra és újra nekifutunk a célnak.
  8. Bármennyire is kétségbeejtőnek tűnik az életed, van remény! Amennyire pocsék körülmények között vagy, annyival jobb napok várnak rád. Nem számít, mennyire borzalmasnak tűnik a helyzeted, képes vagy fölé emelkedni. Ha csak sóvárogsz a változás után, azzal nem változtatsz meg semmit. Ha viszont úgy döntesz, hogy most rögtön a cselekvés mezejére lépsz, azzal megváltoztatsz mindent!
  9. A pesszimizmus és a negatív hozzáállás csak arra garancia, hogy soha ne tudj felülkerekedni a körülményeken.
  10. Van pár dolog az életben, amit se irányítani, se megváltoztatni nem tudsz, élned kell vele. Miénk a döntés, hogy feladjuk vagy folytatjuk tovább.

+1 Én dönthetek. Te dönthetsz. Úgy is dönthetünk, hogy kitartunk a csalódásaink és a hibáink mellett. Dönthetünk úgy, hogy keserűek, dühösek vagy szomorúak maradunk. Vagy amikor nehézségekkel és bántó emberekkel kerülünk szembe, dönthetünk úgy is, hogy tanulunk a tapasztalatainkból, továbblépünk, és vállaljuk a felelősséget a saját boldogulásunkért.

 

Kiemelt képünk forrása: wikimedia.org

Iratkozzon fel hírlevelünkre