Idegenek sírjára hordja virágait egy francia kertész

Saját termesztésű virágok százaival díszíti a prelgueri temető sírjait Romain Banliat. A francia kertész úgy véli, ott jobb helyen vannak, mint működésképtelenné vált vállalkozása üvegházaiban, hiszen a járvány miatt senki sem látogathatja szerettei sírját.

A koronavírus-járvány miatt világszerte vállalkozások százezrei mennek csődbe, vagy kénytelenek megválni alkalmazottjaiktól. Így történt ez egy francia kertészeti vállalkozó esetében is, aki 12 alkalmazottjától volt kénytelen ideiglenesen megválni, árukészlete – a saját üvegházaiban termesztett virágok tömkelege – pedig eladhatatlanná vált.

Kesergés helyett a viráglelkű kertész, Romain Banliat gondolt egyet, és úgy gondolta, hogy a virágzó árukészlet jobb helyen lesz ott, ahova most néhány hónapig biztosan nem kerül friss virág: a sírokon.

Banliat közösségi oldalán azt írta: azért hordja raklapszám a helyi temetőbe a virágokat, mert tudja, hogy ügyfelei most nem tudnak szeretteik sírjához zarándokolni. A vállalkozót a szolidaritás motiválta. – Azt gondolom, hogy ilyenkor valóban össze kell fognunk, még akkor is, ha mind nehézségekkel küzdünk. A válság végén erősebbek leszünk, nagyobbak leszünk… Légy türelmes! – üzente.

Iratkozzon fel hírlevelünkre