Már a legnagyobb nemzetközi szervezetek is felfigyeltek a magyarok keresztényekért való kiállására

„Ott találtunk új szövetségesekre, ahol nem is számítottunk rá” – csodálkozott ránk az anglikán egyház.

Faith McDonnell, a Suffering Church Network (Szenvedő Egyház hálózata) egyik vezetője hosszú írást tett közzé Magyarországról, és az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkárság kiemelkedő munkájáról a GAFCON – az anglikán egyházat globálisan összefogó szervezet – oldalán.

Jézus Krisztus egyik példabeszéde nyomán, az irgalmas szamaritánussal azonosítja nemzetünket, amiért együtt érzően és tevékenyen fordulunk üldözött testvéreink ügye felé.

„Az együttérzés azt jelenti, hogy együtt szenved az áldozattal.

A múlt gonoszsága kísérti Magyarországot” – írja McDonnell. Kiemeli, hogy a fasiszták után a kommunisták által leuralt országunkban élénken élnek a múlt fájdalmai, ezek az erős mozgatórugói a mai magyar kormánynak az üldözött keresztény testvérek kérdését illetően.

„Mint a szamaritánus, Magyarország cselekvően együtt érző. Ez az egyetlen olyan ország, ahol nemzeti szintű intézményt hoztak létre az üldözött keresztények megsegítéséért.”

Mindamellett, hogy a Hungary Helps program keretén belül Magyarország igyekszik saját hazájukban segíteni a keresztényeket, hogy azokon a földeken, ahol a krisztusi hit megszületett, az meg is maradhasson, a kormány ösztöndíjprogramot is üzemeltet, mely közel 300 iraki, egyiptomi és nigériai keresztény tanulónak tette lehetővé, hogy egyetemen folytathassák tanulmányaikat.

McDonnell kitér arra, hogy amikor Budapesten járt a másodszor megrendezett keresztényüldözésről szóló konferencián, megerősödött abban a tapasztalatában, hogy Magyarország keményen kiáll az üldözött keresztényekért. 

„Most komolyan, még a »keresztény« szó egyenes használata is, a mindenhol jelenlévő »kisebbségek« vagy »vallásos meggyőződésűek« eufemizmusai helyett Magyarország védjegyévé vált”– fejezi ki csodálatát McDonnell.

Felhozza a Magyar Nemzeti Múzeum tematikus kiállítását, melyet „Kereszt-tűzben” címmel rendeztek, és kifejezetten az üldözött keresztényekre fókuszált, és amely több héten keresztül Washington DC-ben is megtekinthető volt.

„Ez a jelenünk elhallgatott igazsága: a politikai korrektség diktatúrája gondoskodik arról, hogy elhomályosodjon annak a ténye: átlagosan 8 embert gyilkolnak meg naponta keresztény hite miatt”

– közölte Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár a kiállítás megnyitójának éjszakáján.

„Magyarország valóban testvéreiként kezeli az üldözött keresztényeket. És amíg figyelme sosem terelődik el a leginkább szenvedő keresztényekről, az üldözött jazidikért és másokért is kinyúl”– fejezi be írását Faith McDonnell.

Kiemelt képünk forrása Azbej Tristan.

Iratkozzon fel hírlevelünkre